Lengyelországban aggódnak, mert a végén még békét kötne Oroszország és Ukrajna

2024. március 14. 10:33

Az egyik vezető lengyel lap béketeremtőként ír Orbán Viktorról, Donald Trumpról és Ferenc pápáról, ám a háború lezárásának lehetőségét nyugtalanító opcióként ábrázolja.

2024. március 14. 10:33
null

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki hivatal

***

Lengyelország NATO-tagságának 25. évfordulóján úgy tűnik, veszélybe került a szövetség biztonsága, ráadásul a nyugati országok vezetőinek kaotikus nyilatkozatai is komoly próbára teszik az egységet – írja a Rzeczpospolita, amely összefoglalójában megjegyzi, a lengyelek örülnek Finnország és Svédország csatlakozásának, ám az ünnepi hangulat ellenére az ukrajnai fronton aggasztó a helyzet, mert a Nyugat nem képes elegendő fegyverrel és lőszerrel támogatni szövetségesét.

Emellett egyre nyugtalanítóbbá váltak az amerikai elnökválasztáson jó eséllyel nyerő Donald Trump bejelentései

– áll a cikkben, amely felidézi Orbán Viktor beszámolóját, aki elárulta, Trumpnak vannak tervei a háború befejezésére. Példaként említette, hogy elnökként nem finanszírozná tovább a háborút, így Ukrajna béketárgyalásokba kezdene.

A portál szerint „baljóslatúan hangzottak" Ferenc pápa szavai is, aki arra kérte Ukrajnát, legyen bátorsága kitűzni a fehér zászlót és a békéről tárgyalni Oroszországgal.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­­­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
KBA98
2024. március 14. 17:43
Ha egyszer a lengyelek felébrednek nagy lesz a sírás!
snfbvksan
2024. március 14. 17:14
Most már nem az a kérdés, hogy az ukrajnai nácirezsim vagy a Nyugat tárgyalna-e, hanem hogy Oroszország tárgyalna-e. Remélem, hogy az oroszok nem követik el újra a hibát, hogy bízzanak a Minszki-békét háborús felkészülésre használó ukrán náciknak vagy az aljas nyugatiaknak.
2024. március 14. 13:45 Szerkesztve
Szar ügy ez lengyel szempontból. Ott a pápa szava még mindig számit, az amerikaiak a fő szövetségesek, a magyarok meg állitólag barátok. És most mind a három amondó, hogy a lengyelek rossz oldalon állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!