Lengyel lap: Tusk lepacsizott Putyinnal, majd kritizálni kezdte Szijjártót, amiért Lavrovval találkozott

2024. március 05. 10:24

„Nem álszentség ez?” – veti fel a Wpolityce szerzője.

2024. március 05. 10:24

Donald Tusk miniszterelnök bírálta Magyarország és Szlovákia külügyminiszterét Szergej Lavrovval, az orosz külügyminisztérium vezetőjével való találkozásuk miatt – írja a Wpolityce.

Ez a magyar kormány újabb demonstrációja, amelyet morális, de szigorúan politikai okokból is nehéz elfogadni”

– mondta vilniusi látogatásán a lengyel kormányfő. Jó pár évvel ezelőtt maga Tusk támogatta azt, hogy Oroszországgal szorosabb kapcsolatot ápoljon Varsó, és kezet fogott Vlagyimir Putyinnal.

Nem álszentség ez?

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter pénteken találkozott az orosz miniszterrel a törökországi Antalyában egy diplomáciai fórum keretein belül. Alekszej Navalnij temetésére ugyanazon a napon került sor Moszkvában. Juraj Blanar szlovák külügyminiszter szombaton az antalyai diplomáciai fórumon is beszélgetett Lavrovval. Alekszej Navalnij temetésének napján Magyarország és Oroszország külügyminisztereinek közös vacsorája nem csak jó vagy rossz ízlés kérdése.

„Nem csak arról van szó, hogy valaki nem érzi az időzítést.

Ez a magyar kormány újabb demonstrációja, amelyet morális, de még szigorúan politikai okokból is nehéz elfogadni”

– jelentette ki a lengyel kormányfő.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: WOJTEK RADWANSKI / AFP

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­n­­­y­o­k­­­ ­­v­á­r­n­­­a­­­k­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
syphax-2
2024. március 07. 05:03
"....szigorúan politikai okokból is nehéz elfogadni”.." NE-HÉÉÉZ??? AKKOR SZARD ÖSSZE MAGADAT A "SÚLYA ALATT"..POLÁK APUCI!!!! EZ A DOLOG A POLITIKÁBAN MÁÁÁN' CSAK "IGY" MEGYEN..BASZODALÁSSAN.....
Tommaso
2024. március 06. 20:43
A toritudatlan blondiner figyelmebe ---------------------------------------------------- 1849 - 1956 - ABSZOLUT LENYEGTELEN, hogy kinek a keresere fojtottak verbe, vertek le kegyetlenul szabadsagharcainkat. A parancs az OROSZ MOSZKVA-bol erkezett a sok ezer magyar not is megeroszakolo ruszki csapatokhoz. 1915 - a ruszkik tamadtak a magyarokra, s nem forditva. Igaz. elotte a nemzetarulo JOBBOLDAL haborut robbantott ki, idegen erdekekert. De nem a ruszkikra tamadtunk. Azt csak 27 evvel kesobb A HAZARULO JOBBOLDALI Horthy-rezsim tette.
Tommaso
2024. március 06. 20:31
Tusk JO PAR EVVEL EZELOTT pacsizott le Putyinnal, amikor az meg nem volt haborukirobbanto s vilaggazdasagi valsagot okozo. Orban viszont a haborus bunos Putyinnal parolazik!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!