Bíróság elé ráncigálnák a republikánusok Joe Bident

2024. március 29. 05:55

Huszonnégy millió dollár miatt áll a bál.

2024. március 29. 05:55

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Tanúskodni hívta Joe Biden elnököt az ügyében zajló kongresszusi vizsgálatot vezető republikánus képviselőházi bizottsági elnök, James Comer pénteken.

A republikánus politikus levélben kérte fel részvételre az elnököt arra, hogy a hivatali eltávolítási eljárás (impeachment) elindításáról szóló vizsgálat keretében 

válaszoljon a kérdésekre a családjához érkezett nagy összegekkel kapcsolatban, 

illetve a politikai befolyással való visszaélésre vonatkozó gyanúról.

„Ön többször tagadta szerepét a családja üzleti tevékenységében, de a bizottság birtokába került bizonyítékok – köztük banki iratok és tanúvallomások – 

teljesen ellentmondanak az ön álláspontjának ebben az ügyben" 

– fogalmazott James Comer az elnök számára küldött meghívásban, amely 24 millió dollárt jelölt meg azon összegként, ami Joe Biden családjához különböző külföldi ügyletek keretében érkezett.

Hunter Biden korábbi üzlettársa már megszólalt

A vizsgálóbizottság előtt a múlt héten többek között megszólalt Tony Bobulinski, Hunter Biden, az elnök fiának korábbi üzlettársa, aki valótlan állítással vádolta Joe Bident.

A Fehér Ház szóvivője, Ian Sams korábban elítélte a képviselőházi vizsgálatot, és azt írta, hogy a vizsgálat semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni az elnökkel szemben. „James Comer tisztában van azzal, hogy 20-nál több tanú vallomásban nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok elnöke nem tett semmi rosszat”– fogalmazott a fehér házi szóvivő.

(MTI)
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­­n­y­o­­k­­ ­­v­á­­r­­n­­­a­­­k­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. március 29. 08:31
Na akkor most pihenhet a mellérendelt kísérete.. Magáűtól fogja 17 x mondani egy kérdésre, hogy nem emlékszem... (hol van a dzsekim?)
tolltzoli
2024. március 29. 08:21
2020 óta felfordult a világ.. köszönjük meg neki .....
orokkuruc-2
2024. március 29. 07:08
az, hogy gyakorlatilag földbirtoka keletkezett Ukrajnában és ennek megvédésére használja az USA haderejének eszközeit, talán nem támadási felület?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!