Soros nem pihen, dollárszázmilliókat szán médiabefolyása növelésére

2024. február 19. 11:57

Az is kiderült, miért érheti ez meg a milliárdosnak.

2024. február 19. 11:57
Soros György

„A Soros-birodalom legújabb rádiószerzésével a médiában is terjeszkedik” – írta meg vasárnapi cikkében a DailyCaller. A lap arról tájékoztatott, hogy február elején a Soros György által alapított befektetési vállalat, a Soros Fund Management több mint 400 millió dollár értékű adósságot vásárolt fel az ország második legnagyobb rádióhálózatától, az Audacy-től, hogy részesedést szerezzen a médiakonszernben.


Az Audacy-rólAz Audacy a Wikipedia szerint „korábban Radio.com néven ismert, egy ingyenes adás- és internetes rádióplatform, amelyet a névrokon Audacy, Inc. (korábbi nevén Entercom) fejlesztett ki. Platformjuk zeneajánló rendszerként is működik, de a vállalat rádióhálózati ernyőmárka is, amely több mint 235 helyi rádióállomást egyesít az Egyesült Államokban. Ezenkívül a szolgáltatás több ezer, a platformhoz készített podcastot is tartalmaz. A szolgáltatás fő versenytársai a rivális állomáscsoportok, az iHeartMedia iHeartRadio és a TuneIn”.

Miért éri meg Sorosnak felvásárolni a cég gigászi adósságát?

A DailyCaller rámutat: az Audacy közleménye szerint a cég jelenleg olyan szerkezetátalakítási megállapodáson dolgozik, amely ha megkapja majd az ehhez szükséges bírósági jóváhagyást,

a megállapodás a cég adósságának tulajdonosait az általuk felvásárolt adóssággal arányos részesedéssel ruházza fel a cégből.

De a lap cikkében egy New York Postnak nyilatkozó republikánus nyilatkozatra is kitér az ügy kapcsán. A szóban forgó politikus szerint Soros még a 2024-es amerikai választások előtt, a közvélemény befolyásolása érdekében próbálja megszerezni a részesedést a vállalatból, amely – mint a lap is hozzáteszi – több mint 200 rádióállomás tulajdonosa Amerikában országszerte, és amelyet méretében csak az iHeartMedia rádióóriás lép túl.

A DailyCaller teljes, angol nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. február 19. 16:51
80-90 %-os adót kellene tenni ezekre a pénzekre! Utána hagy küldje csak Szaros Gyurka ezeket a dollárokat!
KBA98
2024. február 19. 16:32
Soha meg nem bocsájtható, hogy az anyja a világra hozta ezt a szemetet!
herceg-3
2024. február 19. 15:19
Mi a kurva kibaszott anyjának nem lövik már ki ezt a vén szart a kis fiacskájával együtt? Értem én, hogy ezekbe még a golyó is kár, de a világ sokkal jobb hely lenne az ilyen tetvek nélkül!
lemez
2024. február 19. 15:05
Miután a 444 soros újság leirta ö buktatta mwg Novák Katalint folytatja hadjáratát.Egy fideszt gyalázó cikkben mocskol ki védte KEndrét.De az igazi búnelkóvetöról semmi cikk,ki védte melyik biró adott neki felfúggesztettet.A biró pedofilvédó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!