Sebastian Kurz ellenzékének kampányát segítette a bíró, aki most elítélte Kurzot

2024. február 28. 21:13

Munkában az osztrák jogállamiság.

2024. február 28. 21:13
KURZ, Sebastian
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Fegyelmit adott a grazi ítélőtábla Michael Radaszticsnak, a bécsi tartományi bíróság büntetőbírájának – számol be a Die Presse.

Radasztics volt az a bíró, aki múlt héten az Ibiza-botrányt vizsgáló osztrák parlamenti vizsgálóbizottság előtti hamis tanúzásért elítélte Sebastian Kurz osztrák exkancellárt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Radasztics a félhavi fizetésének megvonásával járó büntetést azért kapta, mert kiderült: 2018-ban, még államügyészként nyomozati információkat szivárogtatott ki jogellenesen az „osztrák Hadházy Ákosnak”, a Sebastian Kurz ellenzékében tevékenykedő, korábban az osztrák Zöldek színeiben politizáló Peter Pilznek, aki ezekkel aztán kampányolt is.

Grazban megállapították azt is, hogy ugyanebben az ügyben – a még Wolfgang Schüssel néppárti-szabadságpárti kormánya által feltehetőleg túlárazva, kenőpénzfizetések közepette beszerzett Eurofighter Typhoon vadászgépek ügyében – úgy nyomozott Karl-Heinz Grasser korábbi szabadságpárti pénzügyminiszterrel szemben éveken át, hogy elmulasztotta erről Grassert tájékoztatni. Az osztrák jog szerint ezt a tájékoztatást kötelező lett volna megadnia.

A fegyelmi nyomán az osztrák sajtó most azt találgatja, hogy

nem volt-e összeférhetetlen a Kurz ügyében döntést hozó bíró annak fényében, hogy két néppárti-szabadságpárti kormány terhére is elkövetett fegyelmi vétségeket.

Az ítélet egyébként nem jogerős, mert Kurz fellebbezést nyújtott be ellene.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­n­­­y­­o­k­­ ­­v­á­­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Zsolt75
2024. február 29. 08:21
Van ilyen . Mint mikor az mszp alkotmánybíró-jelöltje felmentette kopaszigyuszit.
pipa89
2024. február 29. 07:02
Mindenki tudja, hogy a szlovén, a cseh, a lengyel intervencióhoz hasonlatos volt az osztrák példa is. A globalokufárok jobb keze, Langley és a bal, Soros NGO-hadserege, no meg a kivitelező központ, a jenki külügy, penge ebben a munkában.
szarvas-2
2024. február 29. 05:50
Bizonság(uk) kedvéért "kivonják a forgalombol" az austriai, deep state közeli "háttérzsidók".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!