Bődületes hazugságokkal hergelik Amerikában az ukránokat Orbán Viktor ellen

2024. január 05. 09:57

Az egyik amerikai lap két állítást fogalmaz meg Orbán Viktor Ukrajnával kapcsolatos politikájáról, ám mindkettőre egyértelmű cáfolat érkezett az elmúlt hetekben.

2024. január 05. 09:57
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir; MILEI, Javier

Orbán Viktor az Ukrajna területi veszteségével járó tárgyalásos rendezést támogatja Oroszországgal, valamint nemrég meghívta Budapestre Petro Porosenko ukrán ellenzéki politikust – írja háborús összefoglalójában az American Spectator. Csakhogy a két állítás egyike sem igaz.

Ezt is ajánljuk a témában

Utóbbi esetében nem csupán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki, hogy a találkozót Porosenko kezdeményezte, de

még az ukrán politikus pártja is kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, Porosenko az EU-csúcs előtt azon ország vezetőivel akart találkozni, ahol Ukrajna pozíciói nem elég erősek, ezért utazott volna Budapestre is.

Ami pedig a háború lehetséges lezárását illeti, a magyar kormányfő világosan fogalmazott az év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján: „Arra nem tudok válaszolni, és nem is akarok egyelőre, mert még nincsenek meg hozzá a feltételek, hogy milyen békemegállapodást kell kötni a háború után. Ha valaki azt gondolja, hogy először meg lehet állapodni arról, hogy mi lesz a béketárgyalások eredménye, majd utána kezdünk béketárgyalásokat, az félreérti a politika természetét. Először tűzszünet kell, mindenfajta háború utáni rendezéstől függetlenül.”

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 06. 08:37
A csüngőhasú a Putler bábja…semmi újdonság…😢
Akitlosz
2024. január 05. 14:40
Bődületes hazugságokkal hergelik Magyarországon a magyarokat a Mandiner és Origó fajta sajtósok. "Belarusz belépett a háborúba" Mandiner 2022. március 1.
Aerion
2024. január 05. 13:05
Kovács Ubul "Tehát nem tudjuk, hogy ennek az országnak mekkora a területe. Hiszen még háború van. Nem tudjuk mennyi a népessége, mert elmenekülnek.” - Orbán 2023 szeptemberében nyíltan kétségbe vonta Ukrajna integritását, ezután már felesleges magyarázkodni. ----------------- Ki magyarázkodik itt ebben a kérdésben rajtad kívül?
kiss.istvan770
2024. január 05. 12:45 Szerkesztve
Nem árt ha eszünkbe jut, hogy a 2014-ben az OSF és a CIA által szervezett puccsal, Ukrajna első neonáci kormányában az USA Porosenkot ültette az elnöki székbe. Ezzel kezdődött az ukrajnai háború, ekkor kezdtek a neonácik orosz civileket gyilkolni. Ha Janukovics akart volna Magyarországra jönni, akkor érteném a nyugat "aggályait", de Porosenko esetében ez csak ócska ripacskodás.😝 Arról nem is beszélve, hogy Magyarország miért fogadna egy neonáci volt elnököt? Attól, hogy az USA-ban ez mindennapos, nálunk még nem kell követni a rossz példát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!