A bukott osztrák alkancellár szerint „Magyarország teljesen lepusztult"

2024. január 15. 10:04

A közvélemény-kutatások alapján az utolsó helyen kullogó zöldpárti politikus, Werner Kogler Magyarországot szidja, amiért az őszi választások nagy esélyese, Herbert Kickl Orbán Viktort tekinti példaképének.

2024. január 15. 10:04
Austrian Vice Chancellor Werner Kogler

Magyarországon a média szabadságát a felismerhetetlenségig korlátozzák, az ország teljesen lepusztult és a velejéig korrupt – állítja Werner Kogler osztrák kancellár a Kurier beszámolója alapján. A zöldpárti politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy az ősszel esedékes szövetségi parlamenti választások legnagyobb favoritja, Herbert Kickl többször is kijelentette, hogy Orbán Viktort tekinti példaképének.

Koglerből minden bizonnyal a keserűség beszélt, hiszen miközben Kickl rendkívül népszerű a közvélemény-kutatások alapján, addig ő az utolsó helyen áll alig mérhető százalékkal.

A cikk arra is emlékeztet, hogy Kickl legutóbb ismét Magyarországot és az Orbán-kormány intézkedéseit említette követendő példaként, most éppen család- és bevándorláspolitikája miatt.

A portál egyébként idézi Manfred Webert is, aki kemény hat hónapra számít Magyarország soros elnöksége alatt az Európai Unióban.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Georg Hochmuth

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panyigai péter
2024. január 16. 08:43
A médiaszabadság rendben van, de az ország sajnos ettől még lepusztult és velejéig korrupt.
Agricola
2024. január 15. 23:07
Werner Kogler bukott osztrák alkancellár benyeli és felböfögi a takarmányt az állítólagos magyarországi korrupcióról, amit hazug alakok tesznek elé a jászolba. Az általa ismert nemzetközi listák készítőinek értékelési módszere ugyanúgy működik, mint az állatvásári kupecé, aki akármit állíthat szamaráról és ha akarja az ellenkezőjét is állíthatja (ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes). Ezen szervezetek korrupcióról alkotott szubjektív, percepciós, érzékelési felméréseken alapuló – megítélése korántsem azonos az objektív tényekkel. A válaszadói csoport önkényes, nem megfelelő összeállítása, az adatforrások összesítésének hiányosságai miatt, módszertani megalapozottság hiányában, nem alkalmasak az egyes országok összehasonlítására, tudományos következtetések levonásá-ra.
hinike2
2024. január 15. 17:04
balfaszzöld
Reszelő Aladár
2024. január 15. 15:35
Ha pár százalékon áll, akkor pont ennyire releváns a véleménye. De szíve joga lmbbq migriket kerülgetnie otthon a nappalijában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!