Ukránosítani akarja a munkácsi középiskolát a kinevezett igazgató és helyettese

2023. augusztus 31. 07:54

Tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.

2023. augusztus 31. 07:54

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kárpátaljai magyar kisebbség üldözése nem lassult, s ukrán vezetőt neveztek ki a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola élére

Ezt is ajánljuk a témában

Most a középiskola a Facebook-oldalán írt a kinevezés után friss fejleményekről: „Szakszervezeti gyűlésünkön a kinevezett igazgató és helyettese jelezte, 

rövidtávú céljuk az iskola ukránosítása, 

a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.”

A poszt tanúsága szerint a középiskola tantestülete határozott tiltakozását és egységes kiállását látva visszakozott a kinevezett igazgató és helyettese, így most még nem indul új, ukrán tannyelvű osztály, és a tanítás nyelve is még marad a magyar,

de látjuk, hogy a városvezetés terve a magyar oktatás mielőbbi megszüntetése iskolánkban. Kitartunk!”

Mint ahogy arra az olvasóink bizonyára emlékezhetnek, Volodimir Zelenszkij nemrég azt mondta Novák Katalinnak, hogy amit az ukrán kisebbség tagjai megkapnak Magyarországon, azt készek megadni a magyar kisebbség tagjainak is Ukrajnában.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen a munkácsi Turul szobor helyére kerülő ukrán címer. Fotó: Facebook

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. szeptember 22. 12:09
Az ukránok vajon mit gondolnak a magyarokról: Kárpátaljára beosontak éldegélni, miközben az más nép uralma alatt állott?!
alenka
2023. szeptember 01. 14:00
Egy magyarnak az anyanyelvét idegen nyelvként tanulni?....az ukránok mind egy szemig pusztuljanak....
letsgobrandon-2
2023. augusztus 31. 16:53
építeni kell egy alapítványi iskolát amibe nem tud beleugatni a hohol rezsim
letsgobrandon-2
2023. augusztus 31. 16:48
segítsen ezeknek a büdös kurva anyjuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!