Tényleg mondott olyat XVI. Benedek pápa, hogy a sátán el akarja pusztítani Spanyolországot?

2023. november 17. 12:08

A kijelentésről nem készült feljegyzés.

2023. november 17. 12:08

A napokban bejárta az internetet egy állítólagosan XVI. Benedek pápától származó idézet, miszerint 

az ördög tudja, mit tett Spanyolország a történelem során: megtérítette Amerikát, és fontos szerepet játszott az ellenreformáció idején... az ördög a legjobbakat támadja, és ezért támadja Spanyolországot”.

Azonban sem a korábbi pápa beszédeiről készített feljegyzésekben, sem írásaiban nem található meg ez a kijelentés. Jorge Fernández Díaz, Spanyolország volt belügyminisztere ugyanakkor korábban azt állította, egy magánbeszélgetésen mondta ezt neki a Szentatya 2015. június 17-én a Mater Ecclesiae kolostorban arra reagálva, hogy Díaz megkérte, imádkozzon Spanyolországért. Az ország akkor elsősorban a katalán függetlenségi törekvésekkel kapcsolatos politikai feszültségek miatt volt nehéz helyzetben, és az emeritus pápa ezzel kapcsolatban próbálta megnyugtatni a politikust.

Spanyolország jelenleg is súlyos politikai válságban van, mivel a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Együtt Katalóniáért (Junts per Catalunya) politikai párt megállapodott Pedro Sánchez ügyvezető elnök hatalmon tartásáról, és megegyeztek a legfelsőbb bíróság által lázadás miatt elítélt katalán szakadárok amnesztiájáról. Több püspök erkölcstelennek nevezte a politikai alkut, amely az ország különböző részein tömeges tüntetéseket váltott ki – írja az EWTN.

Nyitókép: MTI/AP/Pier Paolo Cito

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. november 17. 15:45
Jöhetne már egy új Franco, aki frankón rendet tenne.
Bell & Sebastian
2023. november 17. 14:27
Arab, hindi, angol, spanyol. Ez a beszélt nyelvek sorrendje napjainkban, valójában kicsi a különbség köztük. Majd jön a bengáli és az összes többi. Ha a világvallások oldaláról közelítünk, még mindig a kereszténység vezet a teljes népesség egyharmadával, muzulmán úgy 23 százalék, hindi 15, buddhista 7. Akárhogyan is forgatjuk, a spanyol és angol nyelvű kereszténység meghatározó. A kérdés az, ha képesek szétverni a spanyol katolikus egyházat, magával rántja-e a perifériáit. Mert a történelmi európai nemzeti egyházak erodálása (Németország) jól láthatóan lassan csepegtetett méregként hat Rómára, miközben az összkép változatlan. A katolikus vallásnak három lényeges pillére van, Jézus tanítása, az apostolok és szentek munkássága, meg a népi-nemzeti hagyomány. Ha friss szélről beszélünk, ami kifújja a szemetet, az nem csak Róma felől támadhat. Ahogyan a Sátán sem.
ujujuj
2023. november 17. 14:00
Nem tudom, mondott-e, de ha mondott, igaza volt.
fatman
2023. november 17. 13:58
így van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!