Kórkép

2023. október 26. 06:27

Karácsony közeleg – ha tartanak még olyat Brüsszelben.

2023. október 26. 06:27
VON DER LEYEN, Ursula
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Litvánia a legújabb uniós szankciócsomag részeként javasolja a fűtőtestek, gombostűk és varrótűk Oroszországba irányuló exportjának betiltását, sőt a szimpla szegekét is, írja az Eurobserver. Putyinnak annyi. 

A rutinos, még a klasszikus uborkagörbület-rendeleten edződött olvasó nem lepődik meg a hír hallatán. A tervezett rendelet jól illeszkedik abba az évek óta tartó elmebeteg kabarésorozatba, amely nélkül elképzelhetetlenek a brüsszeli hétköznapok. Felgyorsult világunkban a degeneratív változások is felpörögtek. Tavaly például a holland Frans Timmermans azt javasolta az unió lakóinak, hogy mosás helyett ezentúl csak szellőztessék ki a ruhákat, az éppen elég.

Azon már nem is csodálkozik az ember, hogy Ylva Johansson, az Euró­pai Bizottság svéd belügyi biztosa – miközben Ursula von der Leyen elnök épp Az unió helyzete című beszédét tartotta – elmélyülten forgatta kötőtűit a plenáris ülésterem bársonyszékében. Valami csíkos sálféleség készülhetett, bár az is lehet, hogy fuszekli vagy kesztyű a kisunokának.

Karácsony közeleg – ha tartanak még olyat Brüsszelben…”

***

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. október 26. 15:20
Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter is gombostű frászba ég! dr miniszterelnök felelőssége leváltani!
llnnhegyi
2023. október 26. 15:18
Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter bevetésre küld 200 katonát Afrika hőség zónájába. Beteg, őrült ember. Kirúgni! Karácsonyig van idő rá! Rokonait is!
balbako_
2023. október 26. 10:10
Ilyen szinttű az EU! Egyszerűen röhej.....
states-2
2023. október 26. 08:28
Már megijedtem, hogy Karógeri egy karóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!