Egy lépésre került a marihuána legalizációjától Németország

2023. augusztus 16. 13:50

Már csak a Bundestagnak kell megszavaznia a javaslatot.

2023. augusztus 16. 13:50
null

A Süddeutsche Zeitung arról ír: a német kormány jóváhagyta a marihuána legalizálásáról szóló törvényjavaslatot, így már csak a Bundestagnak kell megszavaznia azt annak érdekében, hogy Németországban legálisan lehessen marihuánát szívni.

A kannabisz a tervezett rendelkezés alapján kikerül a kábítószerekről szóló törvényből. A tiltott rovatban ezután a heroin, az LSD és a kokain marad.  Marihuánából a németek tervei szerint 25 gramm birtoklása lesz legális, és három növény otthoni termesztését is engedélyezik. A gyerekek elől azonban elzárva kell majd őket tartani.

Karl Lauterbach, szociáldemokrata egészségügyi miniszter törvényjavaslatát elsősorban konzervatív politikusok kritizálják. Szerintük a kábítószer használat normalizálódik, a gátlások pedig csökkenek majd a hatására.

Ahhoz, hogy az új szabályok életbe léphessenek, a Bundestagnak is meg kell szavaznia a javaslatot. Erre a nyári szünetről visszatérve, valamikor ősz elején lesz lehetőség.

A nyitókép illusztráció. Fotó: IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betakentaur
2023. szeptember 14. 18:34
"mc-foker 2023. augusztus 16. 14:01 Már várom az ostoba fidesznyuggerek apokaliptikus víziót az összeomló Németországról, ..." Németországból írom, kapaszkodj! A társadalmi tenger felé tartó aszteroida pillanatokra van a becsapódástól. Értsd: max 5 év. A hullámai nagyobbak lesznek, minthogy kicsi buksid felfogná egyáltalán a történéseket. Honnan tudom? Onnan, hogy a társadalom legfontosabb ütőerén tartom a kezem munkámból kifolyólag immár 15 éve. Megoldásom? Van egy egészen fiatal 50 lábas hajóm tengeri kikötőben. Majd integetek. Hülye.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 17. 15:12
És sehol a lispik csodafegyvere? Nem a petíció, hanem a másik: a hatástanulmány? Vagy ezzel is az lesz, mint a melegházassággal, hogy bevezetik jövő hónaptól és másodikától mindenkit csesztetnek, aki még nem tett úgy? Ja ezek németek, akkor ez lesz. #harckocsi, #1500tonna, #harmadszorrasikerülnifog
Y-RMAN
2023. augusztus 16. 15:39
Had hülyüljön tövább a német. Még vannak szintek.
survivor
2023. augusztus 16. 15:09
Akitlosz Egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!