Kifakadt Prigozsin halála miatt a volt brit miniszterelnök

2023. augusztus 26. 18:14

Csak egy út vezet előre, Putyin veresége és Ukrajna győzelme – szögezte le Boris Johnson.

2023. augusztus 26. 18:14
Britain's former Prime Minister Boris Johnson arrives for the closing gala on the final day of a conference to mark the 25th anniversary of the Good Friday Agreement, in Belfast on April 19, 2023.

Boris Johnson volt brit miniszterelnök azt mondta, hogy Putyin maszkja teljesen lekerült Jevgenyij Prigozsin orosz zsoldosvezér halálát követően – számolt be róla a The Guardian.

Mint a korábbi brit miniszterlnök fogalmazott: „Nem tudok más példát elképzelni a világ egyik vezetőjének ilyen hivalkodó és gátlástalan kegyetlenségére – a mi életünkben nem”. Boris Johnson ugyanakkor megállapított azt is: szerinte az egész világ pontosan tudja, hogy

Prigozsin meggyilkolása mögött ugyanaz az ember áll,

aki Alekszandr Litvinyenko és Szergej Szkripal megmérgezését is engedélyezte Nagy-Britanniában. Szerinte Vlagyimir Putyin elnök „a szemünk láttára alakul át ázsiai despotává”. „Csak egy út vezet előre, Putyin veresége és Ukrajna győzelme, amilyen gyorsan csak lehet” – foglalta össze a véleményét a volt brit miniszterelnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: CHARLES MCQUILLAN / POOL / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kenton
2023. augusztus 27. 05:43
Engem ez a kibaszott álszenteskedés zavar a legjobban!De a pénzük az jó volt igaz???Meg ez az ázsiai despota duma!Boris,Boris,hát ti raboltátok le a fél világot,aztán benyögsz egy ilyet?!Vastagbőr az van a pofádon!
ToIeranciaterror
2023. augusztus 26. 21:54
Szaddam Hussein, Kadhafi, Kászem Szolejmáni, Mohseh Farizadeh atomtudós (nem katona)...
falcatus-2
2023. augusztus 26. 21:54
" Prigozsin meggyilkolása mögött ugyanaz az ember áll, ..." Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök a Jevgenyij Prigozsin elleni merénylet -kísérletről beszélt, amelyet korábban megakadályoztak. „Amikor legutóbb az Emirátusokba repültünk, nagyon komoly információkat kaptam nagyon komoly, mély forrásokból Jevgenyij Prigozsin elleni merénylet -kísérletről” Lukasenko azt állítja felhívta az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó orosz nagykövetet, és kódolt üzenetet adott át a Kremlnek Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és Alekszandr Bortnyikovnak, az FSZB vezetőjének címezve. A fehérorosz vezető állítja, hogy később mikor beszélt Prigozsinnal, ő maga is megerősítette, hogy Putyin figyelmeztette őt a közelgő merényletre.
P_F_Juli
2023. augusztus 26. 21:41
Borisz is megszólalt: <" Prigozsin meggyilkolása mögött ugyanaz az ember áll, aki Alekszandr Litvinyenko és Szergej Szkripal megmérgezését is engedélyezte Nagy-Britanniában">> Nézzük csak: mindkettejüket Angliában mérgezték meg. Netán kettős ügynökök voltak? Tehát akár az angolok is lehettek volna az elkövetők. Zelenszkij a már jóváhagyott ukrán-orosz békemegállapodást rúgta fel. Miért is? Azért, mert Borisz rohant Kijevbe. Még mindig nem tudni, hogy kiknek a közreműködésével hajtották végre az Északi Áramlat vezetékek felrobbantását. Ha valóban meghalt Prigozsin, az angolok is érdekeltek lehetnek egy orosz belháború kirobbantásában? Lehet, hogy valóban ugyanaz a személy (vagy nemzet) áll mindegyik esemény mögött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!