Ismét Koránokat égettek Svédországban és Dániában

2023. július 31. 18:55

Röviddel azután, hogy mindkét kormány közölte: jogi megoldást keresnek a hasonló esetek megakadályozására.

2023. július 31. 18:55

Újabb Korán-példányokat égettek el hétfőn Svédországban és Dániában, miután mindkét észak-európai ország kormánya közölte: jogi megoldást keres az ilyen incidensek megakadályozására, ugyanis 

ezek súlyos diplomáciai feszültséget keltenek több muszlim országgal.

A dán fővárosban, Koppenhágában iszlámellenes tüntetők a szaúdi nagykövetség előtt égették el hétfőn a Korán egy példányát, és több hasonló égetést terveztek még aznapra. Stockholmban a svéd parlament előtt gyújtotta fel a Korán egy példányát ugyanaz az iraki menekült, aki az elmúlt hetek hasonló megmozdulásai mögött állt.

Lars Lokke Rasmussen dán külügyminiszter a hétfői incidensek előtt újfent kijelentette: a kormány továbbra is keresi a módot arra, hogy elejét tudják venni a külföldi nagykövetségek előtti Korán-égetéseknek.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betik
2023. augusztus 01. 00:49
Majd megtudják, hogy mi az a Fatva, csak akkor már késő lesz.
lájkbajnok
2023. augusztus 01. 00:45
A muszlimszopó Kakadu megint csapkodni fogja az asztalt.
Ekrü
2023. augusztus 01. 00:05
Hja, kérem, úgy könnyű toleránsnak lenni, hogy a probléma távol van tőlünk! Aztán amikor ez a probléma migráció képében megjelenik az adott országban, rögtön kibukik a rasszista az addig "hűdenagyontoleráns" népekből...
Welszibard
2023. július 31. 23:49
A Korán égetés ellentétes a liberalizmus eszméjével. Ha beengedte - sőt - behívta Svédországba a muszlim hívőket, akkor vele együtt a mohamedán hitet is megengedte az országban. Akkor meg mit akar? Korán égetéssel csak az ellentétet fogja eszkalálni, könnyen lehet belőle Charlie Hebdo mészárlás, torok elvágás vagy lefejezés. Ha beengedte az országba, akkor tűrnie kell. Ez a legnagyobb tanulság nekünk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!