Puccsal vádolják a Wagner-csoport vezetőjét

2023. május 29. 18:55

A Wagner-csoport alapítója és Putyin katonai vezetése között már egy ideje fennáll a konfliktus.

2023. május 29. 18:55
null

Igor Girkin volt katonai tiszt arra figyelmeztet, hogy a Wagner-főnök Prigozsin puccsot tervez Oroszországban a jelenlegi vezetés ellen – számolt be a Frankfurter Rundschau. A cikk szerint Girkin egy videóban azt állítja, hogy Prigozsin államcsínyt tervez, és folyamatosan megsérti az orosz cenzúratörvényeket, hogy

Ha Prigozsin továbbra is a Wagner-csoportot élén marad, lázadás fenyegethet – figyelmeztetett Girkin az Institute Study of War (ISW) amerikai agytröszt szerint. A tanulmányban leírják:

Prigozsin és Putyin katonai vezetése között már egy ideje fennáll a konfliktus.

Az ISW szakértői rámutatnak Prigozsin május 27-i kijelentésére, miszerint a Wagner később dönt arról, hogy Ukrajnában vagy egy másik országban harcol-e majd. Az ISW szakértői szerint ez a nyilatkozat azt jelenti, hogy Prigozsin a hivatalos orosz katonai parancsnoki struktúrán kívül is be akarja vetni zsoldosait.

Nyitókép: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. május 30. 11:20
Okés most már 100%, hogy az oroszok is csak hülyítik a nyugati népet és összejátszanak a natoval. Vagy a kreml, vagy a muzsikusok, de sanszos, hogy mindkettő.
hátakkor
2023. május 30. 06:09
Eleve minimum kettős hatalom, ha a központi hatalom, a reguláris hadsereg mellett van egy magán zsoldossereg tele bűnözőkkel, ami elszabadult hajóágyúként viselkedik. Aztán vannak miliciák, titkosszolgálatok, a szilovcsikok, akkor a nagy cégek, azok saját biztonsági szolgálatai, vastagnyakúak, meg még monjuk csecsen szabadcsapatok. Aztán vannak hivatásosak meg sorozottak, meg mozgósítottak. Fel van adva a lecke a kremlinológusoknak! A Führer 56 éves korára túl volt már két világháborún, Napóleon 51 évesen már nem is élt, de addig számos kis és nagy csatát megvívott, Moszkvába is bejutott. RaszPutyin meg 70 évesen kezd bele a nagy kalandba 'utánam a vízözön' jeligével.
stug
2023. május 29. 22:19
Muszka héroszok. Prigozsin: "1979-ben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték lopásért, két évvel később pedig 13 év börtönbüntetésre rablásért és más bűncselekményekért." Girkin: "A holland ügyészség tömeggyilkossággal vádolta meg másokkal egyetemben, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Girkin elismerte az "erkölcsi felelősségét", de tagadta, hogy ő adott volna utasítást a gép lelövésére. A holland ügyészség 2022. november 17-én bűnösnek találta a gép 298 utasának halálában és életfogytiglani börtönbüntetést mondtak ki rá."
Igazszó
2023. május 29. 21:23
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan, mint a zsidó, meg a hohol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!