Nem kegyelmeztek: 26 sivatagi gombaszedőt mészárolt le az Iszlám Állam

2023. április 16. 21:55

Az ISIS 2019-es veresége ellenére a terrorszervezet alvó sejtjei továbbra is aktívak.

2023. április 16. 21:55
null

Az Iszlám Állam fegyveresei megöltek 26 gombaszedőt vasárnap Szíriában – jelentette a szíriai állami és ellenzéki média. Az áldozatok között civilek és kormánykatonák is vannak. A megölt emberek Hama várostól keletre a sivatagban kutattak szarvasgomba után. Az Iszlám Állam 2019-es veresége ellenére

a terrorszervezet alvó sejtjei továbbra is követnek el merényleteket Szíriában és Irakban,

ahol korábban nagy területeket tartottak ellenőrzésük alatt és nyilvánítottak kalifátussá. A félreeső területeken népes csoportokban dolgozó szarvasgombagyűjtők kedvelt célpontjai a terroristáknak, akik szinte észrevétlenül bukkannak fel a sivatagban, majd elrabolják a gombaszedőket, hogy megöljék őket vagy váltságdíjat követeljenek értük.

Februárban a Szíria középső részén fekvő Szuhna város térségében mészároltak le az Iszlám Állam terroristái 53 embert, köztük a biztonsági erők több tagját. Április elején egy, a terroristák által elhelyezett taposóakna felrobbanása oltotta ki hat, ugyancsak szarvasgombát gyűjtő ember életét Deir Ez-Zor tartományban.

(MTI) 

Fotó: BILAL BAHADUR / THE TIMES OF INDIA / THE TIMES OF INDIA VIA AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mahavira
2023. április 17. 11:30
Tudnám hogy a megélhetésért homokot túró csórók (és nagy eséllyel szintén muszlimok) legyilkolásával mit érnek el a ezek...
istvanpeter
2023. április 17. 10:34
Bizonyos mértékig gyanús, hogy az iszlám terroristákat még mindig nem irtották ki!
fogas paduc
2023. április 17. 09:52
Sivatagi gombaszedő --- ez egy oxymoron.
lurker
2023. április 17. 09:15
Iszlám Állam = CIA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!