Amerikai bombázó jelent meg Kalinyingrád közelében

2023. március 07. 06:21

A B–52-es harci repülőgép hétfő reggel szállt fel a spanyolországi amerikai légibázisról.

2023. március 07. 06:21
null

Amerikai stratégiai bombázók tűntek fel a Flightradar24 oldalán, amelyek közül az egyik kifejezetten közel repült Kalinyingrádhoz – írja az Index az egyik olvasója felhívására. 

A B–52-es harci repülőgép hétfő reggel szállt fel a spanyolországi amerikai légibázisról. A felszállást követően átszelte a Vizcayai-öbölt, majd nemsokkal később az Egyesült Királyság és az Északi-tenger felett is elhaladt,

végezetül a repülőgép mintegy két órán keresztül Dánia felett körözött

– számolt be a dumskaya.net.

A bombázó a Balti-tenger felett is lerótt néhány kört. Ezt követően a Finn-öböl felett cikázott az amerikai légierő gépe, majd a pilóták visszafordultak, és Észak-Lengyelország felett is megjelentek. 

 

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2023. március 08. 16:21
Nem új dolog ám ez gyerekek, csak rövid az emlékezetünk: https://www.origo.hu/nagyvilag/20160710-igy-keveri-a-lapokat-a-nato-kelet-europaban.html A lengyel zászlóaljat az Egyesült Államok vezeti majd, de a Pentagon 2017-ben egy páncélos dandárt is vezényel a kelet-európai államba. A balti államban rendezték meg a NATO-erők legutóbbi, Saber Strike fantázianevű hadgyakorlatát is - a 10 ezer katonát mozgósító rendezvényen részt vett, és látványos képeket készített az Origo tudósítója is. B52-es bombázó húz el az Észtországban megrendezett Saber Strike NATO-hadgyakorlat helyszíne felett. Az oroszok a lengyelországi csapatmozgást ráadásul tekinthetik majd az 1997-es NATO-Oroszország alapszerződés megsértésének is. Az aláírók ebben vállalták, hogy nem telepítenek állandó és jelentős katonai erőt a másik fél területével határos térségébe – Lengyelország viszont határos az orosz állam exklávénak számító Kalinyingrádi Területtel.
zuriktodor
2023. március 07. 12:04
Ezeket kurvára nem érdekli, hogy nem akarok megdögleni sugárbetegségben...
madar299
2023. március 07. 09:56
Megjáratták egy kicsit , hogy előjöjjönek a konstrukciós hibái , a kerozin meg ingyen van.
Burdisgarage
2023. március 07. 09:25
Fun fact: A repülőről el evezett zenekar 76-os, a repülőt 55-ben helyezték hadrendbe. Az Oroszok miatt elővették az ősrégi technikát, hogy pariban legyenek... Kezdenek kifogyni az újságcikkekből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!