Svédországban betiltották a Korán-égetést

2023. február 09. 16:26

Idén már több tüntetésen is elégették a muzulmánok szent könyvét.

2023. február 09. 16:26
null

Januárban tartottak olyan tüntetést Svédországban, melyen Rasmus Paludan dán szélsőjobboldali aktivista Stockholmban elégette a Korán egy példányát. A svéd hatóságok a héten betiltottak egy demonstrációt, melyen ismét hasonló tettre készültek a tüntetők. 

A korábbi esetek komoly diplomáciai feszültséget okoztak Ankara és Stockholm között. A betiltott eseményt a stockholmi török nagykövetségnél tartották volna, azonban a merényletek veszélyére és a svéd közbiztonságra gyakorolt következményekre hivatkozva a rendőrség nem adott engedélyt a tüntetés megtartására.

A hatóságok szerint a korábbi Korán-égetés fenyegetést jelentett mind a svéd társadalomra, mind pedig Svédországra. A svéd titkosszolgálat jelezte: egyelőre nem emelik az országgal kapcsolatos fenyegetettségi szintet. 

A szerdai rendezvény megtartására egy kevésbé ismert svéd egyesület, az Apallarkerna nyújtott be kérelmet azért, hogy tiltakozzon a NATO-tagság ellen.

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. február 16. 07:19
Akkor Magyarországon lehet! hurrá!
NERbot
2023. február 10. 12:56
Mindenható istenek sérthetetlen szavait rongálni nemcsak csúnya, de mélyen embertelen dolog is.
pipa89
2023. február 10. 11:03
Ez csak akkor fogadható el, ha minden történelmi vallás szent könyvének égetését egységesen tiltják be.
Backstab
2023. február 10. 06:25
Bezzeg szolasszabadsag van. A kva kutya anyatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!