A svéd miniszterelnök békülne, miután egy hétvégi, törökök elleni tüntetésen újra Koránt égettek

2023. január 24. 21:02

Ulf Kristersson svéd kormányfő szerint mielőbb helyre kell állítani a párbeszédet Törökországgal Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról.

2023. január 24. 21:02
null

Egyetlen más nemzetbiztonsági kérdés sem bír akkora jelentőséggel mint az, hogy közösen Finnországgal gyorsan NATO-tagokká váljunk – hangsúlyozta Kristersson újságíróknak nyilatkozva. Tobias Billström külügyminiszter hozzátette, hogy

Svédország jelenleg a második világháború óta legbizonytalanabb biztonságpolitikai helyzetbe került.

A svéd miniszterelnök mindemellett nyugalomra és önmérsékletre intett a hétvégén a stockholmi török nagykövetség közelében tartott tüntetéssel kapcsolatban, amelyen egy iszlamofób párt vezetője elégette a muszlimok szent könyvét, a Koránt. Törökország a közelmúltban történt svédországi provokációkra hivatkozva kedden határozatlan időre felfüggesztette a háromoldalú mechanizmust a NATO-csatlakozásra váró Svédországgal és Finnországgal.

Kristersson az üggyel kapcsolatban leszögezte, hogy nincs ellentmondás a szólásszabadság jogának fenntartása és a NATO-csatlakozás folyamatának továbbvitele között. Mint mondta, teljesen rendjén van, hogy eltérő vélemények vannak a NATO-csatlakozással kapcsolatban. Ugyanakkor Svédországban és Finnországban is nagy többséggel döntöttek arról, hogy a két ország az észak-atlanti szövetséghez csatlakozzon.

Most azonban provokátorok próbálják Svédország más államokkal fenntartott kapcsolatainak ártva rombolni az ország csatlakozási esélyeit. Finnország és Svédország csatlakozási jegyzőkönyvét a transzatlanti katonai-politikai szövetség mind a 30 tagállamának jóvá kell hagynia. A két észak-európai ország tavaly megállapodást írt alá Törökországgal, hogy meg tudjanak egyezni Törökországgal. Ankara a svéd és finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának feltételeként a többi között terroristának nyilvánított emberek, többnyire kurdok kiadását követeli.

(MTI) 

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2023. január 25. 09:43
Kivancsi lennek ha a muszlimok a bibliat egetik lessz e ekkora felhaborodas.Biztos vagyok benne a libsik veresre tapsolnak a tenyeruket. A FOS pedig oromunnepkent ujjongva hozna le minden letezo lapjukban voros csillegos szalagcimekben.Pontosan tudni kell,hogy a keresztenyseg felszamolasa a cel az Istentagadok soraiban.Szamukra Isten nem letezik de akkor azt is tudniuk kell,hogy akkor Allah sem letezhet.Ha nekunk azt sulykoljak,hogy Isten nem letezik akkor sulykoljak a muszlimoknak,hogy Allah es a dicso profetajuk akit kovetnek az is csak mese.
Robert69
2023. január 25. 09:20
A megsértett muszlim európai polgárok és a vallásszabadság nevében senki sem szólal fel az EP-ben? Nem hoz létre az unió vizsgálóbizottságot, nem sérültek az Európai értékek? Vagy mégsem illetik meg az egyenlő jogok Európában a muszlimokat? Kétszínű, becstelen, haszonleső elvtelen liberális szemetek. Törökök meg jól teszik, bebizonyították a Svédek, hogy bármilyen ígéretet tesztnek, azt meg is szegik azonnal, ha nyeregben érzik magukat.
Ekrü
2023. január 25. 08:05
"nincs ellentmondás a szólásszabadság jogának fenntartása és a NATO-csatlakozás folyamatának továbbvitele között. "- Érdekes módon kezeli az úgynevezett fejlett nyugat a szólásszabadságot. Vallást gyalázni, szent könyveket égetni az megengedett, bezzeg szivárványos jelképeket gyalázni az már nem fér bele a szólásszabadság kategóriába...
bispora
2023. január 25. 07:39
Leírtam már nemrégen, hogy Paluden korán-égetése nem egy "szélsőjobboldali" provokáció a békés muszlim újsvédekkel szemben. Paluden liberális-konzervatív meggyőződésű, skandináv hazafi. A Korán-égetéssel bevalottan az a célja, hogy bemutassa a birka svéd őslakóknak, mekkora is a baj, mikor középkori lelkű, milliós populációt szabadítanak rájuk a hazaáruló politikusaik. Az átlag svédnek fingja sincsen róla, mekkora a probléma az agresszív, térítő iszlámmal. Soha rosszat az új honfitársaikról nem hallanak a globalista balos médiájuktól, a legtöbb amit hallanak, az az, hogy majd az integrált muszlim gyerekek már békésen növelik majd a GDP-t, csak még egy picit integrálni kell őket. Szóval Paluden egy szent térítő, fillérekből nyitja fel a svédek csipás szemét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!