Svédországban négy hónap börtönt jár annak, aki az Iszlám Állam harcosaként holttestekkel szelfizik

2023. január 04. 18:44

A svéd állampolgárságú férfi korábban Szíriában harcolt az ISIS színeiben.

2023. január 04. 18:44
null

A 44 éves Ubai Julaybib Benoitzon svéd állampolgár, aki már többször is megváltoztatta a bejegyzett hivatalos nevét, tagadta az ellene felhozott vádakat – mondta szerdán ügyvédje, Thomas Olsson. A bíróság ugyanakkor megállapította, hogy a férfi bűncselekményt követett el azzal, hogy

online harci propaganda céljából holttestekkel vagy súlyos sebesültekkel pózolt fényképeken és videófelvételeken, becsmérlő megjegyzéseket téve, kezével pedig a győzelem jelét mutatva.

A törvényszék szerint mindez a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértését testesíti meg. A férfi az elkövetés idején egy közelebbről meg nem nevezett fegyveres iszlamista csoport tagja volt, ám az interneten a mai napig fent vannak a képek, melyen az Iszlám Állam zászlaja előtt tiszteleg. Az ítélet még nem jogerős.

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. január 05. 12:11
Ezek után beengedni a NATO-ba a svédeket. Egyébként is baxi; Ubai Julaybib Benoitzon svéd állampolgár !!! Ez valami svéd humor? Annak kicsit erős.
Tehetős Totó
2023. január 05. 07:57
Hol vannak a lepcsesszájú soros kommentelők ilyenkor? Vagy ők is megszeppentek...a svéd diktatúrától?!
pipa89
2023. január 05. 07:52
Na, ennyit a soros svéd elnökségről! Otthon kéne rendet rakni, öregem! Otthon és nem Magyarországon! Szerencsétlenek.
LancelotDuLac
2023. január 05. 04:29
és ha a holttest beleegyezik? vagy nem tiltakozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!