Kivonul a McDonald's Boszniából

2023. január 02. 21:56

Tizenegy év után hagyják ott a balkáni államot.

2023. január 02. 21:56
null

A McDonald's a tavalyi év végével teljesen kivonult Bosznia-Hercegovinából: két mosztári és három szarajevói üzletüket szilveszterre már ki sem nyitották. Ez annak függvényében felettébb érdekes, hogy az egyik fővárosi egységük felújítását pár hete fejezték csak be. 

A világ egyik leghíresebb gyorsétteremlánca 2011-ben nyitott először, az első hamburgert pedig Alija Behmen, Szarajevő akkori főpolgármestere ette meg. Az ANSA olasz hírügynökség szerint az anyacég rossz viszonyt ápol a helyi franchise-társaival, mivel hosszú ideje nem fizettek bérleti díjat és már félmillió eurónyi hátralékuk van. 

Nyitókép: ELVIS BARUKCIC / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr.Sorge
2023. január 04. 13:52
McBaszod.... hogy fogják túlélni a bosnyákok...?
Sany Xepi
2023. január 03. 15:18
A sült kacsát szeretem, de a McDonalds nem jön be.
Vidėken újrakezdő
2023. január 03. 12:14
Nem kár érte. Az ő helyi ételeik sokkal finomabbak. A hamburger körül túl sok a zsömle, s kevés a zöldség. A gyros-félék sokkal egészségesebbek, még a pita is elmaradhat mellőlük. Egy jó magyar fasírttal (akár kerek, akár egyben van sütve) a hamburgereket nem is érdemes egy lapon emlegetni.
Syr Wullam
2023. január 03. 09:56
Tragédia. Szegény bosnyákok, most mi lesz velük? :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!