Szűkül a német kormány mozgástere

2022. október 18. 17:37

A kontinens ipari nagyhatalmát vezető kormánykoalíció eddig semmilyen eszközzel nem tudott úrrá lenni az egyre kiterjedtebbé váló krízisen.

2022. október 18. 17:37
null
Kosztur András
Kosztur András

„A német ipar kritikus helyzetét az is kellően mutatja, hogy már a szociáldemokrata párton belül is megjelentek az aggódó hangok, Rolf Mützenich, az SPD parlamenti frakciójának elnöke arra figyelmeztetett, hogy az energiaválság következtében »vigyázni kell, hogy Németországban ne legyen dezindusztrializáció.« Az akut gázhiány abból a szempontból is veszélyt jelent a kormányra, hogy egy ilyen forgatókönyv megvalósulása esetén a Scholz-kabinetnek döntenie kell arról, hogy vagy az ipartól vonja el a gázt – ami a fent ismertetett következményekkel járna együtt–, vagy a lakossági felhasználást kell korlátoznia. Az is komoly kérdéseket vet fel, hogy a kormány által bejelentett 200 milliárd eurós hitelfelvétel milyen mértékben lesz képes mérsékelni az energiaválság hatásait.

Éppen ezért nem meglepő, hogy az energiaválságból fakadó gazdasági és társadalmi válság egyre gyakoribb tömegtüntetések formájában ölt testet, amitől a kormány tagjai is okkal tartottak – ám az is beszédes, hogy leginkább amiatt, hogy ezáltal nem lesznek képesek támogatni Ukrajnát.”

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. október 19. 14:50
"Szűkül a német kormány mozgástere" xDDDDDDDDDD - most elmorzsolgattam két kövér könnycseppet az ujjaim között "szegény németek" xDDDDDDDDDDD Bandikám - sok volt a por!
Alcofrybas
2022. október 19. 09:22
„Szűkül a német kormány mozgástere” Egy kis matek: Ha két változó mennyiség összetartozó értékeinek szorzata állandó, akkor azt mondjuk, hogy az a két mennyiség fordítottan arányos. Kézenfekvő példa: Szűkül a német kormány mozgástere – Tágul Olaf Scholz ánuszának átmérője. Az oktatás fejlesztéséért, a pedagógusok megbecsüléséért
budapesti
2022. október 18. 20:49
Először csak suttogva mondják ki néhányan magukban...Majd egyre többen mormogják szűk körben... Majd megjelenik tüntetések szlogenjeként is... NÉMETORSZÁG AMERIKAI GYARMAT. Deutschland ist eine amerikanische Kolonie!
kohazi
2022. október 18. 19:50
Mi lesz ha egy két LNG hajó is felrobban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!