Horvát politikus: Horvátországból Orbán energetikai protektorátusát csinálták

2022. október 27. 09:58

Mirela Ahmetovic szerint Horvátországban Magyarország hasznára csökkentették a hazai kőolaj-feldolgozást.

2022. október 27. 09:58
null

Az Index.hr Mirela Ahmetovic ellenzéki képviselőt idézte, aki szerint Horvátországban Magyarország hasznára csökkentették a hazai kőolaj-feldolgozást. A Horvátország Szociáldemokrata Párt (SDP) képviselője szerint Plenkovic kormányfőnek hamarosan bizonyítania kell a sisaki kőolajfinomító bezárásával és a Magyarországnak való kőolaj-exporttal kapcsolatos szerepét és arról beszélt, hogy „Horvátországból Orbán energetikai protektorátusát csinálták”.

A Jutarnji.hr pedig azt közölte, hogy az ellenzéki, jobboldali Haza Mozgalom (DP) követeli a Horvátország és a MOL közötti szerződés semmissé nyilvánítását. Mario Radic, a párt parlamenti képviselője a parlamentben tájékoztatta erről a nyilvánosságot, majd átadta az ezzel kapcsolatos dokumentumot a Horvát Köztársaság államügyészének. A Haza Mozgalom kiemelte, hogy a horvátországi bíróság megerősítette, Ivo Sanader egykori horvát miniszterelnök kenőpénzt fogadott el Hernádi Zsolt MOL-vezértől, ennek megfelelően meglátásuk szerint lehetséges a szerződés semmissé nyilvánítása.

Nyitókép: Andrej Plenkovic kormányfő. Forrás:MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2022. október 29. 10:36
Ideje lenne egy nemzeti horvát tengerpart bojkott. Nagyon megéreznék, jobban, mint a MOL-t. Pláne ha a recesszió miatt a tömegturizmus is csökkenni fog. Hadd fújják a habot.
airmax
2022. október 27. 14:02
Hányszor akarják még újrakezdeni?????????? (Gondolom a végtelenségig, amíg vissza nem kapják ingyen... ) Már két nemzetközi bírósági pert elveszítettek, most kezdik megint előlről... Semmit nem tudtak bizonyítani, és kiderült, hogy az egy szem koronatanújuk lefizetett szélhámos... Felajánlotta nekik Orbán, hogy vásárolják vissza... akkor nem kellett... Mi a büdös retket akarnak még... Ez már az idiótaság.....
mandiner71
2022. október 27. 11:26
1918 - 1102 = 816 év együttélés
az ember
2022. október 27. 11:11
Amikor az angolok elfoglalták Walest, zárt városokat hoztak létre az angoloknak, ahova walesiek nem költözhettek. A walesi nyelv majdnem kihalt. Ugyanez történt az írekkel, skótokkal. A horvátoknak ezzel szemben mi védelmet nyújtottunk a megmaradásukra, megvédtük a törököktől és Velencétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!