Horvát lap: A horvát kormányfőnek a túlélésért kell háborúznia Orbánnal

2022. szeptember 05. 09:42

A horvát publicista szerint Magyarország kiszolgáltatottá válik Horvátországnak.

2022. szeptember 05. 09:42
null

A Vecernji.hr, horvát nyelvű oldal cikket közölt a magyar-horvát viszonyokról. A szerző szerint Magyarország energetikai értelemben kiszolgáltatottá válhat Horvátországnak, erről az aduászról a horvát kormány korábban csak álmodhatott. A cikk szerint az INA régóta nem horvát vállalat, nem horvát büszkeség, a nagy INA-ról szóló álmok olyanok, mint Orbán Viktor falán a Nagy-Magyarország-térképek.

Az INA-botrány

A Vecernji.hr szerint az INA-val kapcsolatos legutóbbi botránynak kétféle percepciója lehet: a hibásak az irányítási jogokat gyakorló magyarok vagy a horvát kormány. A lap szerint valójában a botrány fő gyanúsítottja is „magyar játékos”, hiába volt a kormányzó HDZ tagja.

Szerintük Plenkovic horvát kormányfőnek a túlélésért Orbánnal kell háborúznia és nem jók az esélyei,

hiszen csak a magyar fél cserélhetné le a teljes INA-vezetést. A lap szerint árulkodó lesz az INA első embere, Fasimon Sándor sorsa, amiből sok ki fog derülni azzal kapcsolatosan, hogy lehetséges-e egy „horvát-magyar kiegyezés”.

Nyitókép: A horvát és a magyar kormányfő. Forrás: 24sata

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2022. szeptember 05. 17:55
Nagyjából értem,de olyanok püfölgethetik a klaviatúrát,mint én. Nem vagyok zsurnaliszta. Végül is minden lehetséges. Ha egy kalap alá tesznek minket is az oroszokkal,már einstandolhatnak is.
csak szólok
2022. szeptember 05. 17:47
A horvátok elfelejtették, hogy tőlünk kaptak fegyvereket a szabadságharcukhoz 1991-ben?
Hesperia
2022. szeptember 05. 17:20
"A szerző szerint Magyarország energetikai értelemben kiszolgáltatottá válhat Horvátországnak," Öööö... Mi? Mert miért is? Ezt az eredeti cikk vajon kifejtette értelmesen, csak a magyar zanza nem teszi, vagy pedig eleve ennyire légből kapott volt? A cikk nagy része nem arról szól, hogy az INA - így vagy úgy - totál magyar "kézen" van és a horvát elnöknek rosszak az esélyei az OV elleni csatában? Akkor meg.... hogy is van ez?
bambuci
2022. szeptember 05. 17:08
A horvátok el akartak adni az INAt az oroszoknak, most oruljenek, hogy nem hagytuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!