Bundeswehr tábornoka: Az orosz hadsereg képes egy második front megnyitására

2022. augusztus 31. 17:55

Eberhard Zorn szerint a lehetséges hadszíntér Kalinyingrád.

2022. augusztus 31. 17:55
null

Németország védelmi főnöke arra figyelmeztetett, hogy a Nyugatnak nem szabad alábecsülnie Moszkva katonai erejét, mondván, Oroszországnak megvan a lehetősége arra, hogy egy második frontot nyisson, ha úgy dönt.

„Lehet, hogy az orosz szárazföldi erők nagy része jelenleg Ukrajnában van lekötve, de még így sem szabad alábecsülnünk az orosz szárazföldi erők potenciálját egy második hadszíntér megnyitására” – mondta Eberhard Zorn tábornok, a Bundeswehr legmagasabb rangú katonája a Reutersnek adott interjúban.

A hadseregen túl Oroszországnak haditengerészet és légierő is rendelkezésére áll

– tette hozzá.

„Az orosz haditengerészet nagy részét még nem vetették be az Ukrajna elleni háborúban, és az orosz légierő is jelentős potenciállal rendelkezik még, ami szintén fenyegetést jelent a NATO-ra nézve” – mondta Zorn.

Az egyik potenciális forró pont a tábornok szerint Kalinyingrád, a NATO-tag Lengyelország és Litvánia közé szorított orosz exklávé, amely Oroszország balti-tengeri flottájának ad otthont, és az orosz nukleáris képességű Iszkander rakéták telepítési helye.

Nyitókép: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. szeptember 01. 12:07
"Az egyik potenciális forró pont a tábornok szerint Kalinyingrád, a NATO-tag Lengyelország és Litvánia közé szorított orosz exklávé, amely Oroszország balti-tengeri flottájának ad otthont, és az orosz nukleáris képességű Iszkander rakéták telepítési helye." Hogyne. Arról álmodoztok, hogy az oroszok nekimennek a natonak, és akkor nyíltan lehet ellenük háborúzni. Mit nyernének vele?
józan paraszti ész
2022. szeptember 01. 10:55
Ez a tábornok összhangban van a női hadügyminiszterekkel.
Szuper
2022. szeptember 01. 08:12
Ha így folytatja az öreg, nem sokáig lesz tábornok! Lefokozzák és mehet honvédként a klotyeszt takarítani... Hiszen mindenki tudja, hogy a ciri-murit az ukránok már réges-régen megnyerték! Az oroszok gerince napjában többször is kettétörve! Vén hülye! :-)))))))))))
AnyádSeSzeret
2022. szeptember 01. 07:54
De-de-de... oroszok serege már felmorzsolódott Ukrajnában és már a hadianyaguk 80%-át is elvesztették és 6 hónap alatt semmit se tettek... Vagy akkor most németek kezdik végre megtörni a tabut, hogy oroszok képesek mozgósítás nélkül is sikereket elérni és a nyugaton hazudott, dezertálnak, éheznek, fáznak, mindjárt elfogy a lőszerük (március eleje óta) nem igaz és csak kitaláció, mint az erőszakolások és hasonlók? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!