Áll a bál a Baltikumban, a litvánok továbbra is korlátozzák az orosz tranzitot

2022. június 30. 09:21

Litvánia továbbra is ellenzi az európai politikusok ötletét, amely szerint enyhítenék a régióba irányuló orosz tranzit tilalmát.

2022. június 30. 09:21
null

Vilnius nem hajlandó feloldani a területén keresztül a kalinyingrádi régióba irányuló orosz áruk exportjának tilalmát – írja az ukrán Korrespondent.net. Litvánia tehát ellenzi az európai politikusok ötletét, amely szerint enyhítenék a régióba irányuló orosz tranzit tilalmát.

Petras Austrevicius litván európai parlamenti képviselő szerint az orosz fenyegetések hatására néhány EU-politikus elkezdett gondolkodni a tranzithelyzet bizonyos mértékű korrekcióján, Litvánia azonban nem fogja megváltoztatni a döntését csak azért, mert Oroszország fenyegetőzik.

Ez az értékek elárulása. Sőt kísérlet arra, hogy Litvániát elvágják a tranzitfolyosókon keresztül” – mondta a politikus.

Kifejtette, hogy a Kalinyingrádba érkező fém katonai üzemekben fog kikötni, és olyan eszközöket fognak belőle gyártani, amelyek civil ukránok halálát okozhatják.

Mint ismert, a balti ország közel két hete akadályozza a kalinyingrádi orosz enklávéba irányuló vasúti és közúti tranzitot, azaz nem engedi át a területén az uniós szankciók hatálya alá eső árukat. A hírek szerint azonban az EU-ban úgy gondolják, hogy az Oroszországból lényegében Oroszországba irányuló szállítások nem minősülnek exportnak, így nem eshetnek a tilalom hatálya alá. Erről határozattervezet is készült – melynek pontos tartalmát nem hozták még nyilvánosságra –, amelyet a litvánok nem hajlandók elfogadni.

Nyitókép: AFP

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. július 02. 10:50
Mindenki ostobázza itt a libernyákokat ami egyszerűen nem igaz!! Nagyon is jól tudják mit miért tesznek!! A pénzért teszik a jövőben i előrevetített poziciójukért ami az ő olvasatukban mindenképp bekövetkezik! A világuralom fő részesei (lesznek?) Égni fognak mint a máglya a sátán segítői a liberalizmusnak állcázott globális sátánizmus szekerén amit toltak. A pillanatnyi milliárdjaikkal a zsebükben. Most kell ezeketek kitakarítani az utolsó percekben de erre nem sok esélyt látok. Sokkal nagyobb számban kellene ezt átlátni a normális világtársadalomnak. Sztem sajnos a világégés elkerülése nem lehetséges már a puszta szerencse kezében van minden de még az is irányitott....az áhított 500milliójuk sem marad meg...a pokol kapuja előtti utolsó órák tanúi vagyunk a rohadékok miatt...
korfu
2022. július 02. 09:34
A litvánok nem felejtenek a ruszkik évszázadokig gyarmatosították őket. A kalinyingrádi térséghez a ruszkinak annyi joga van, mint Magyarországhoz az az semmi. Az orosz nép szenvedi meg a beteg vezetőinek féktelen tombolását ismét.
Rák úr
2022. július 01. 10:37
Iván hamarosan lekapcsolja a villanyt egész Litvániában.
enes
2022. június 30. 16:13
Hitler: keresztkorridor, vasút, autópálya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!