A román ügyészség két hónap alatt eldöntötte: nem állatkínzás a kardra tűzött medvefej Székelyudvarhely címerében

2022. április 01. 16:45

„Lehetséges bűncselekmény miatt” nyomoztak a románok.

2022. április 01. 16:45
null

A román főügyészség vizsgálja, hogy állatkínzásra buzdít-e Székelyudvarhely címere – számoltunk be január végén az abszurd hírről, melynek előzményei közé tartozik, hogy a székelyföldi város 2016-ban elindította Székelyudvarhely történelmi címerének elfogadtatási procedúráját. Az eljárás tavaly zárult le, amikor a helyi képviselő-testület elfogadta a szükséges határozatokat, majd a minisztérium is jóváhagyta a dokumentációt és a címert. Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter maga számolt be arról tavaly augusztusban, hogy a bukaresti kormány hivatalossá tette Székelyudvarhely címerét.

Ennek ellenére a román ügyészség nyomozást rendelt el, „lehetséges bűncselekmény miatt”. 

A bűncselekményt a dokumentum a következőképpen határozza meg: „állatok ellen elkövetett kegyetlenségre bujt fel a behunyt szemű medvefejet átszúró ezüst színű penge”.

Most születtek új fejlemények az ügyben, melyet a legfelső ügyészségnek nagyjából két hónap alatt sikerült kivizsgálnia. Úgy döntöttek, hogy a címer ügyében nem történt bűncselekmény. Ezt Venczel Attila főjegyző jelentette be a székelyudvarhelyi városi tanács csütörtöki ülésén – írja a Székelyhon.

Nyitókép:Wikipédia

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. április 02. 15:47
Ezzel a román bíróság egy egész ügy cunamit szabadított magára. Pl. Szent György és a sárkány..
Zsoel
2022. április 01. 23:18
Oké, hogy április elseje van, de azért ez akkor is durva. Arra emlékeztet engem, amikor a Macskafogó című rajzfilmnek valami jeles évfordulója (talán 20 éves "születésnapja"?) volt, és valami közönségtalálkozót, vagy mit rendeztek, ahol valamelyik tévécsatorna is műsort forgatott. Ott megszólaltattak egy Grabowski Edina (vagy valami hasonló keresztnevű) fiatal nőt, aki arról panaszkodott, hogy a Macskafogó-rajongók rendszeresen halálosan komolysággal megkérdezik tőle, hogy nem rokona-e véletlenül a mesebeli figurának... Na, az ember-rajzfilmkarakter rokonság feltételezése körülbelül olyan okosság, mint egy festett levágott medvefej láttán állatkínzást kiáltani. Ezúton is tiszteltetem az eszes román ügyészséget.
NTLLK
2022. április 01. 21:31
Gondolom, az emberszívet észre sem vették.
fabulon a bőre őre
2022. április 01. 21:30
Kellett hozzá egy háború. Mindjárt megjuhászodtak. Vannak kiváló fegyveres célpontjaik. Szíriában az oroszok szóltak az amerikai tanácsadóknak, hogy máshol tágasabb, mielőtt bombáztak volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!