Baloldali szlovák lap: Orbán megmutatta, hogy a taktikai lépések mestere

2022. március 07. 09:47

A Pravda szerint a magyar miniszterelnök, aki „Moszkva-barát ultrakonzervatívvá” változott, újra bizonyított.

2022. március 07. 09:47
null

A baloldali Pravda cikke szerint, ha a magyar ellenzék azt remélte, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió az oldalára billenti a közvéleményt, akkor egy friss felmérés biztosan csalódást okozott nekik. A Medián invázió előtti felmérése szerint Orbán Fidesze az Egységben Magyarországért ellenzéki tömb előtt

négy százalékkal vezetett, a háború kirobbanása után azonban tizenkét százalékra növelte az előnyét.

A cikk írója, Ivan Drábek szerint a „Medián egy független közvélemény-kutató, amely több kormánybarát közvélemény-kutatóval szemben megőrizte a hitelessége hírnevét”. A felmérést megrendelő HVG szerint figyelemre méltó, hogy amikor Putyin agressziója kezdetét vette, a Fidesz növekvő támogatottságát regisztrálták. Orbán, aki a politikai karrierjét több mint három évtizeddel ezelőtt fiatal liberálisként „Ruszkik haza!” felszólítással kezdte, és azóta egy „Moszkva-barát ultrakonzervatívvá” változott, ismét megmutatta, hogy a taktikai lépések mestere, írják.

Magyarország Ukrajna oldalán áll

Hozzátette: míg a Putyinnal tartott tárgyalásán a magyar kormányfő Oroszországnak a biztonsági garanciák iránti igényét legitimnek és a szankciókat helytelennek nevezte, most hirtelen fenntartások nélkül támogatta az Unió büntető csomagját. Orbán érzi a közvélemény nyomását, írja a szerző, hiszen Magyarország egyértelműen a megtámadott Ukrajna oldalán áll, és Orbán eszerint is cselekszik. Csütörtökön a kormányhoz közel álló Mandiner által közzétett interjúban a magyar miniszterelnök

kijelentette, hogy Magyarország számára prioritás az Európai Unió egysége.

A kormány egyértelműen elítél mindenkit, aki a célja elérése érdekében a katonai utat választja, de nem tartaná megfontolt döntésnek az Oroszországgal való összes gazdasági kapcsolat megszakítását.

A magyar miniszterelnök elismerte, írják, hogy Budapest keleti politikájának korrekciója elengedhetetlen. „A háború kitörése új helyzetet teremtett Magyarország számára is, a céljainkat és az érdekeinket az új helyzethez kell igazítanunk” – mondta a Mandinernek.

Elutasította azonban az ellenzék arra vonatkozó felhívását, hogy Magyarország végre szabaduljon meg az Oroszországtól való energiafüggőségétől.

„A szankciók nem lehetnek hatással az oroszországi energiaszállításokra, mert ez tönkretenné az európai gazdaságot” – mondta a miniszterelnök.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okostojás
2022. március 07. 20:44
Hát kérdezd meg a szlovákokat, addig is : Örülünk, Vincent? Örülünk.
okostojás
2022. március 07. 20:44
Hát kérdezd meg a szlovákokat, addig is : Örülünk, Vincent? Örülünk.
OberEnnsinnen
2022. március 07. 14:57
Mindenki bizonytalanságba került, pár spekuláns húzás nyomán. A szlovákok is, keresgélnek, elemezgetnek, hogyan, miként lehetne... megúszni legkisebb veszteséggel. A gazdanép USA-rekordadósság most pár hétig a homályba vész, addig is lehet spekulálni, honnan, kikkel fizettesse meg Jew-FED? Ezt kell nekik demokratikus-jogállami, népeket visszabombázott állapotú projektbe tenni.
pipa89
2022. március 07. 13:12
Orbán nemzeti konzervatív! Ti viszont Pravda néven progresszív liberálisok vagytok és az amerikai érdek kiszolgálói: cseléd propaganda vagytok ti, hogy mennyire felhasználnak benneteket a saját érdekre, azt még indig nem látjátok! Orbán pedig Magyarországért politizál! Amíg ezen az úton van, mi mellette vagyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!