Szlovák házelnök: Nem tűrhetjük Orbán szlovákiai terjeszkedését

2021. október 11. 08:39

Boris Kollár is nekiment a magyar földvásárlásoknak.

2021. október 11. 08:39
null

A Markíza vasárnap délutáni, „Testre szabva” című vitaműsorában újra előkerült az Orbán-kormány külföldi földvásárlása – írta meg cikkében a bumm.sk.

A portálon azt írják: Korčok külügyminiszter már jelezte Szíjjártó Péternek, Szlovákia tudni szeretné, hogy a magyar állam mit vásárol az országban. A Smer rendkívüli parlamenti ülést akar összehívni,

mert szerintük ez a kormány nem képes megvédeni az ország érdekeit.

A vitaműsorban Boris Kollár élesen kikelt a magyar kormány földvásárlása ellen, és határozottan kiállt Korčok külügyminiszter mellett. Szerinte nem a külföldi vállalkozók vásárlásával van probléma, hanem azzal, hogyha egy szuverén állam területén egy másik állam tulajdont szerez. Megoldásnak tartaná, ha a parlament gyorsan és határozottan olyan törvényt fogadna el, ami ezt megakadályozza.

A Smer képviselője szerint Magyarország megszegi a Bécsi Konvenció

Vitapartnere, a smeres Juraj Blanár szerint a koalíció semmit nem csinál, ezért szükség van a rendkívüli parlamenti ülésre. Szerinte elképzelhetetlen, hogy egy állam nem tud arról, hogy egy másik állam mit vásárol a területén. Úgy látja, hogy Magyarország megszegi a Bécsi Konvenciót, ami egyértelműen rendelkezik arról, hogyan vásárolhat  egy másik állam ingatlant az állam területén. Szerinte nincs szükség új törvényre, csak be kell tartani a nemzetközi szabályokat.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. október 12. 21:36
Ez olyan, mint amikor valaki a tőle elkobzott házban nagy nehezen venne egy szobakonyhás lakást, de még azt sem adnak...
Highlander07
2021. október 11. 19:27
Ostoba tót. Teljesen mindegy mit csináltok, törvényt hoztok, ugattok, "nem tűritek", stb. Tótia, "Szlovákia" nincs, Magyarország van. Barom, ostoba tót.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. október 11. 16:15
Nyilvánvaló, hogy itt a szlovák belpolitika termékéről van szó: Fico, az ellenzék ezzel támadja az ottani kormányt. Tárgyilagosan nézve azonban nem mondhatjuk, hogy nincs igazságuk a saját szempontjukból: egy másik állam vagyunk... Inkább érdemes észlelni a minőségi különbséget, amiért a szlovákok el tudtak húzni mellettünk a Gyurcsány-dúlás alatt annyira, hogy napjainkra kezdjük csak utolérni őket. Mert az itteni baloldal annak idején saját maga adott el stratégia közműszolgáltatókat külföldi állami vállalatoknak arra hivatkozva, hogy az "állam rossz gazda". (Mondjuk, ez rájuk tényleg igaz volt...) A szlovák baloldal viszont tiltakozik a külföldi állami tulajdonszerzés ellen, ők szlovákul gondolkoznak. Micsoda különbség! Erre mondja a keserű népi bölcsesség, hogy nekünk még bolsevistából is csak a legalja jutott. Helyesen egyébként, Szijjártó Péter már jelezte is a szlovák kormánynak, hogy a jövőben jelezni fogjuk számukra az ilyen terveket. Nekünk nagyon óvatosan kell politizálni a szlovákok irányába, hiszen számunkra fontosabb a V4, mint nekik. Őket ugyanis bármikor hajlandók a nyugati bolsevisták lekenyerezni, hogy áruljanak el bennünket. És csak rajtuk múlik, elfogadják -e ezt az ajánlatot. Jelenleg jó a viszony a mostani kormányukkal, ezt meg kell őrizni, ez a hosszú távú érdek. Hiszen ha a V4 bukna, akkor nem maradna semmilyen intézményesített erő a bolsevista gonoszság és embertelenség útjában. Nagyon fontos a földrajzilag összefüggő blokk megléte hosszabb távon. Bár kevés az esély a nyugati bolsevista terrorral szemben, de az a kevés remény is csak akkor él, ha legalább ez a négyes blokkban megmarad. És ha minden nagyon jól menne, akkor hosszabb távon hozzá lehetne "ragasztani" délen HR-t és SLO-t, illetve később a Nyugat balkánt, északon pedig talán egy-két balti államot. Ezzel cordon sanitaire-t lehetne vonni a veszettbolsevista jakobinus mocsokba fulladó, iszlamizálódó nyugati országok köré, el lehetne őket szigetelni a keleti piacoktól. (Ha pedig nagyon jól mennének a dolgok, esetleg Olaszország és Ausztria is csatlakozhatna a blokkhoz, bár ez már inkább az álmodozás kategóriája. Az olaszok túl nagyok ahhoz, hogy a Belső Párt elengedje őket, az osztrákok pedig túl soviniszták, hogy elismerjék az igazunkat.) Mivel Románia így teljesen elszigetelődne, talán még ők is előbb-utóbb józan észre térnének, és kihúznák a fejüket Bidé seggéből. De ennek előfeltétele a fentiek megvalósulása.
Csakislovacska
2021. október 11. 12:52
Mondj egy szlovák királyt:))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!