Szerdán szavaz a parlament a Ciuca által javasolt PNL-RMDSZ kormányról

2021. október 30. 17:08

Amennyiben a mostani, második kormányalakítási kísérlet is meghiúsul, az államfő előrehozott választásokat írhat ki.

2021. október 30. 17:08
null

Mint arról mi is beszámoltunk, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által alakítandó kisebbségi kormány számára kér bizalmat a román parlamenttől Nicolae Ciuca kormányalakítással megbízott miniszterelnök-jelölt.

Ciuca a kormányalakításra szánt tíznapos határidő utolsó napján, szombaton kért bizalmat a parlamenttől az általa javasolt kormány számára, anélkül, hogy sikerült volna megegyeznie a korábbi jobbközép kormányból kilépett Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) vagy a két éve ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párttal (PSD) az általa javasolt kisebbségi kormány parlamenti támogatásáról. 

Amennyiben a mostani, második kormányalakítási kísérlet is meghiúsul, az államfő – a rendszerváltás óta először – előrehozott választásokat írhat ki.

(MTI)

Nyitókép: Andrei Pungovschi / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2021. október 31. 10:08
Róka fogta Ciuca...
Akitlosz
2021. október 30. 19:07
Az RMDSZ már sokat kormányzott, de ebből a magyaroknak sok jó nem származott. Igaz, lehetett volna rosszabb is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!