Dacian Ciolosnak, az USR elnökének adott kormányalakítási megbízást a román államfő

2021. október 11. 17:36

Dacian Ciolos EP-képviselőnek, az előző bukaresti jobbközép kormányból kilépett Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökének adott kormányalakítási megbízást hétfőn Klaus Iohannis román államfő.

2021. október 11. 17:36
null

Döntése bejelentésekor az elnök nem indokolta meg választását, csak arra hivatkozott, hogy az országnak sürgősen teljes jogkörű kormányra van szüksége, amely kezelni tudja az energiaárak emelkedését, a koronavírus-járvány okozta válságot, és meg tudja hozni a nemzeti helyreállítási terv életbe léptetéséhez szükséges döntéseket. Ciolos korábban úgy nyilatkozott: az USR a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) tavaly létrehozott koalíciót akarja helyreállítani. Dacian Ciolos 2015 novembere és 2017 januárja között szakértői kormány élén már volt román miniszterelnök.

(MTI)

Fotó: Ludovic Marin / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2021. október 11. 20:37
Ez parlamenti demokrácia, vagy Iohannis már király lett?
Imre Debrecen
2021. október 11. 19:42
A leendő román miniszterelnök valamikor, a "Vatra Romaneasca" szélsőséges és magyarellenes mozgalom ifjúsági szervezetének volt az elnöke. Ez a mozgalom a felelős az 1990-es márciusi, marosvásárhelyi magyarellenes pogrom megszervezéséért. Az utcai harcokban hat ember meghalt és több mint 300-an súlyosan megsebesültek. Jelenleg a Renew Europe frakció vezetője, és Cseh Katkáék főnöke a strasbourgi EP-ben!
Héja
2021. október 11. 19:23
Követhetetlenek a román miniszterelnök-változások. MInt az asztalon szétguruló higany.
ujujuj
2021. október 11. 18:51
Hogy fel tudjuk mérni, egészen pontosan mekkora szarkupac párt ez az usr: ezeket támogatta a fegyőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!