Halálos fenyegetést kapott a román Diszkriminációellenes Tanács magyar elnöke

2021. április 09. 17:32

„Halál Asztalos Csabára és a CNCD-re. Kövessétek Ceaușescut” – írták az elkövetők.

2021. április 09. 17:32
null

Asztalos Csabát, a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNDC) elnökét halállal fenyegető felirat jelent meg pénteken Bukarestben, a belügyminisztérium közelében, a Forradalom tér egyik buszmegállójában.

Az ismeretlen tettes a hirdetéseknek fenntartott felületre egyebek mellett azt írta,

Az esetről szintén beszámoló G4media.ro bukaresti hírportál felidézte, hogy április elsején hasonló tartalmú romaellenes üzenet jelent meg a főváros egy másik buszmegállójában is. A G4Media rámutatott: az Asztalos Csabának címzett halálos fenyegetést megelőzően megszaporodtak Romániában a radikális, legionárius (az egykori román fasiszta szervezet retorikáját idéző), idegengyűlölő üzenetek, amelyek többek közt Maia Morgenstern színművészt, Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkárt és Klaus Iohannis államfőt vették célba.

Asztalos Csaba nem kívánta különösebben kommentálni a fenyegetést.

– jelentette ki a CNCD elnöke.

A Forradalom tér elnevezés a kommunista diktatúra bukásához vezető 1989-es decemberi népfelkelésnek állít emléket. A Román Kommunista Párt (PCR) egykori - jelenleg a belügyminisztérium által használt - székházának tetejéről menekült el 1989. december 22-én helikopterrel a nem sokkal később elfogott, egy rögtönítélő katonai bíróság által halálra ítélt és kivégzett Nicolae Ceausescu kommunista diktátor.

(MTI)

Nyitókép: erdély.ma

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZXX
2021. április 10. 13:55
Bezzeg románia. Hol van ilyenkor a 444.hu? Tüntike, gyertyás megemlékezés, kiállás a demokrácia, emberi jogok mellett. Netán szimpátia tüntetés? Ja, hogy magyarokról van szó? Akkor már érthető.
olajfa1
2021. április 10. 10:02
Na akkor mindenki tudja, hogy hol is kell keresni a "JOGÁLLAMISÁG HIÁNYÁT"...
Tibesz26
2021. április 10. 10:00
ideje szétverni az oláh kutyákat
cutcopy
2021. április 09. 20:28
"Kövessétek Ceausescut" Bizony, irány a kivégzőosztag elé..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!