Az Európai Tanács szerint nem megfelelő Spanyolország büntetőtörvénykönyve

2021. március 23. 12:26

A teljes szólásszabadság biztosítása érdekében kell változtatniuk rajta.

2021. március 23. 12:26

A strasbourgi testület rámutatott: Spanyolországban az utóbbi években több alkalommal született, művészeket, közösségi médiaaktivistákat, többek között szabadságvesztéssel sújtó büntetőítélet, „terrorizmust dicsőítő, illetve felségsértő” nyilatkozatokért. A biztos aggodalmát fejezte ki, hogy

ami a véleménynyilvánítás szabadságához való jog szükségtelen vagy aránytalan korlátozásához vezethet. A biztos kiemelte, hogy a terrorellenes jogszabályokat csak azokra a tartalmakra vagy tevékenységekre szabad alkalmazni, amelyek nem átvitt értelemben, hanem közvetlenül foglaljak magukba az erőszak használatát vagy az azzal történő fenyegetést. Mijatovic felszólította a spanyol hatóságokat arra is, hogy a gyűlöletbeszédre vonatkozó büntetőrendelkezések alkalmazását korlátozzák az antiszemitizmus és a xenofóbia eseteire.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2021. március 23. 15:02
Ütni a bürokratákat! Belátom kissé bolsevik jelszó... de így érzem.
szemlelo
2021. március 23. 14:48
Megint egy gumiszabály.
2021. március 23. 14:37
Tehát a terroristákat lehet éltetni,megfesteni ,de a zsidót és buzit nem szabad rossz színben feltüntetni! Szép új világ!
pitypang1125
2021. március 23. 14:31
Azonnal követelem a 7-es cikkely megszavazását, és a jogállami mechanizmus alkalmazását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!