Ausztria rendőröket küld Szerbiába, akik segítenek az illegális bevándorlás megakadályozásában

2020. július 29. 17:57

Ausztria emellett technikai felszereléssel, a többi között hőkamerákkal segíti a szerb hatóságok határvédelmi munkáját.

2020. július 29. 17:57

„Ausztria tízfős rendőrségi kontingenst küld Szerbiába, hogy segítsenek a szerb-észak-macedón határon az illegális bevándorlás megakadályozásában” – közölte szerdán az osztrák belügyminisztérium. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter szerda délután Bécsben búcsúztatja a balkáni országba induló rendőröket. A tárca hangsúlyozta, hogy Ausztria emellett technikai felszereléssel, a többi között hőkamerákkal segíti a szerb hatóságok határvédelmi munkáját.

Egy korábbi közlemény szerint az osztrák rendőrök Presevóban fognak állomásozni a szerb-észak-macedón határon augusztus elejétől. Nem ez az első alkalom, hogy Ausztria segít Szerbiának a határvédelemben. 2017-ben Wolfgang Sobotka húszfős egységet küldött a szerb-bolgár határra. Az APA osztrák hírügynökség felidézte, hogy osztrák rendőrök más uniós tagállamokban is nyújtanak hasonló segítséget. Márciusban Ausztria 21 rendőrt küldött a magyar határvédelem megerősítésére a szerb-magyar határra. Ugyanakkor a Cobra különleges egység egyik különítményét küldték Görögországba. A múlt héten jelentette be Karl Nehammer, hogy migrációpolitikai koordinációs fórumot hoznak létre bécsi székhellyel. Az új fórum célja hatékonyabbá tenni az Európai Unió és a nyugat-balkáni országok intézkedéseit.

A tájékoztatás szerint az új fórum mindenekelőtt négy központi kérdésben történő koordinációra fog törekedni. Ezek között van az Európai Unió külső határainak védelme, a menekültstátuszra nem jogosult migránsok visszaküldése, az embercsempészet elleni küzdelem, valamint a gyorsabb és hatékonyabb menedékkérelmi eljárások kidolgozása.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. július 29. 20:32
ritka nagy taxis vót
zakar zoltán béla
2020. július 29. 20:31
nocsak faj mannok?
Falfirka
2020. július 29. 18:40
pár évvel ezelőtt még kocsikkal jöttek értük ide hozzánk a barom labancok. megtapasztalták biztos milyen jó a sok migri. a mocsok leberálfasiszták szerint egy se maradna itt. de itt maradna, mert az osztrákok abban a pillanatban lezárnák a határokat, amint beengednénk egyet is.
Dzsekvols
2020. július 29. 18:31
Borzasztó ezt olvasni! Már az osztrákok is?! Majd jön nekik is a 7-es cikkely! Hát, nem lennék a helyükben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!