Szijjártó Péter: Több tiszteletet a magyaroknak!

2020. április 29. 18:06

A külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalán reagált a román elnök magyarellenes nyilatkozatára.

2020. április 29. 18:06

Klaus Iohannis román elnök élesen bírálta a román parlamenti ellenzék vezető erejét kitevő Szociáldemokrata Pártot (PSD) és kijelentette, hogy míg a román hatóságok a világjárvány ellen küzdenek, a PSD „a parlament titkos irodáiban azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalán reagált Iohannis kijelentéseire. A miniszter szerint a román államfő szavai „elnehezítik a jószomszédi kapcsolatok fenntartását”. Szijjártó emlékeztetett arra, hogy az erdélyi magyarok többsége Iohannist támogatta a román elnökválasztáson.

Több tisztelettel magyarul! Közzétette: Szijjártó Péter - & nbsp; 2020. április 29., szerda

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2020. május 02. 13:26
Ja mondja ezt egy főböfögő, akinek még a nickje is csak trollkodás... :D
Tiszafa
2020. április 30. 14:24
Hogy mondtad Peti? Több területet a magyaroknak?
Zsusztina
2020. április 30. 10:48
Ha ez ilyen egyszerű volna, hogy csak úgy odaadnák ... Szép is volna. :)
Wotan
2020. április 30. 10:10
Szijjártó úr! Szép és jó mindaz amit mond de mégis csak üres duma. Olyan hogy jószomszédi viszony nincs Magyarországnak. Szinte minden szomszédos ország (talán kiv Ausztria) elsőszámú "ellensége" mi vagyunk. Ez már a Monarchia óta igy van és erre ráerősített Trianon is. Egyik szemüket mindig rajtunk tartják és egyetlen bel -vagy külpolitikai esélyt sem hagynak ki hogy Mo. érdekeit csorbítsák. Ennek a ténynek kell a magyar külpolitikát is meghatároznia. Ezen a nyilatkozton max röhög Iohannis. Azon nem röhögött volna ha pl a SZ.T.-vel egyetértő román nagykövetet kib....szta volna az országból. Ez nem történt meg minden más csak üres duma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!