Hihetetlen jelenetek egy Brassó megyei faluban

2020. április 20. 10:45

Az Europol által megosztott videó tanúsága szerint a helyi rendőrök csak nehezen tudtak véget vetni a tömegverekedésnek.

2020. április 20. 10:45

Hihetetlen jelenetek zajlottak vasárnap délután a Brassó megyei Négyfalu egyik külvárosi utcájában: a Mad Max-filmek világához méltó tömeges összecsapás robbant ki – írta meg a Főtér.ro. A posztapokaliptikus hangulatot az is fokozta, hogy a rendfenntartó erők legfeljebb nézőnek voltak alkalmasak. Legalábbis egy jó darabig – teszi hozzá a portál.

Az incidensről készült felvételen azt látni, amint a botokkal, fejszékkel felfegyverzett, őrjöngő csoport közé egyszer csak behajt egy autó, amely az egyik kerítésnek ütközik, mire a tömeg vad ordítással ráront, és elkezdi szétverni. A helyszínre kiérkező helyi rendőrök csak tanácstalanul őgyelegnek, nem használják a fegyverüket figyelmeztető lövések leadására, egyenként próbálnak meg egy-egy agresszívabb rendbontót kiemelni a tömegből, de láthatóan teljesen meghaladja őket a feladat.

Végül csendőr- és rendőregységek képében megérkezik az erősítés, de csak a csodának tudható be, hogy addig nem került emberéletbe az összecsapás. A felvételt az Europol rendőri szakszervezet tette közzé, azzal a megjegyzéssel, hogy vajon hogyan alkalmazható a törvény az ilyen helyzetekben? A Brassó megyei rendőr-főkapitányság később közölte: 18 embert állítottak elő az incidens résztvevői közül.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kitalátor
2020. április 21. 06:33
Nem is értem, miért kell az önkényuralmi szerveknek beavatkozni egy más kulturájű entitás problémakezelésébe! (Körbezárni őket, várni 72 órát, és letartóztatni a túlélő felnőtteket, a gyerekeket meg elvinni janicsárképzőbe!)
atila68
2020. április 21. 05:53
Vajon mit érezhetett Szögi Lajos?
Akitlosz
2020. április 20. 21:03
"A felvételt az Europol rendőri szakszervezet tette közzé, azzal a megjegyzéssel, hogy vajon hogyan alkalmazható a törvény az ilyen helyzetekben?" Kompetens, felkészült, alkalmas rendőrséggel.
rollotomasi
2020. április 20. 18:16
Egyébként mit üvöltöznek? Tud valaki mordori nyelven?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!