Beszabadult a vírus egy portugáliai menekültszállásra

2020. április 20. 16:39

A körülbelül 10 milliós lakosságú dél-európai országban eddig csaknem 21 ezer igazolt esetet és 735 halottat regisztráltak.

2020. április 20. 16:39

Egy menekültszállás több mint száz lakója megfertőződött az új típusú koronavírussal Portugáliában – közölte egy helyi tisztségviselő hétfőn.

A tájékoztatás szerint a jelenleg menedékkérők ideiglenes elhelyezésére használt lisszaboni hostelnek egy gyanús eset miatt vasárnap letesztelték minden lakóját egy közeli mecsetben, és a 175 ember közül 138 esetében lett pozitív az eredmény. Carlos Catro városi tanácsos arról számolt be, hogy az érintetteket karanténba helyezték, a létesítményt fertőtlenítették, azokat pedig visszaszállították, akik nem fertőződtek meg. „Mindent megteszünk ezen emberek, illetve a környékbeli lakosok biztonságának garantálása érdekében” – mondta.

Monica Farinha portugál menekültügyi szakember úgy vélekedett, hogy az ügyet jól kezelték a hatóságok, ugyanakkor aggodalomra ad okot annak lehetősége, hogy más hasonló intézményekben is felüti a fejét a vírus. Portugália március 18-án hirdetett veszélyhelyzetet a világjárvány miatt. A tervek szerint május elejétől fokozatosan lazítani kezdik majd a korlátozásokat. A körülbelül 10 milliós lakosságú dél-európai országban eddig csaknem 21 ezer igazolt esetet és 735 halottat regisztráltak.

(MTII

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
my fair lédig
2020. április 20. 17:01
Karácsony monnyon le !
Senki Alfonz
2020. április 20. 16:53
Menjenek haza meghalni, mint ahogy azt a náluk sokkal bölcsebb elefántok is teszik!!!!
turáni sólyom
2020. április 20. 16:48
Minek engedték be a migránsokat? Nem dolgoznak, hasznot nem hajtanak, nem integrálódnak! Most meg fő a fejük a portugáloknak... Eső után köpönyeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!