Elkapták a székelyföldi táblák önjelölt rongálóját

2020. január 06. 13:54

Az RMDSZ magyarellenesség miatt tett feljelentést az ügyben.

2020. január 06. 13:54

A Főtér hétfő délelőtt közölte, hogy a romániai rendőrség alig 24 óra alatt kapta el azt a román férfit, aki még vasárnapra virradóra fekete festékkel festette le több Hargita és Maros megyei település helységtábláján a magyar feliratot.

Mint írják, a mindössze 30 éves elkövetőt a székelyudvarhelyi térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével azonosították, azokon ugyanis kiválóan látszódott a tett elkövetésére használ gépjármű rendszáma. Ami – a Főtér szerint – Bákó megyei. A kiadott rendőrségi közleményből az is kiderült, hogy a hatóság megtalálta a rongáláshoz használt festékszóró spray-t is a jármű csomagtartójában. 

Hozzátették: a férfi beismerte, hogy ő volt az „önjelölt festőművész”.

Mint azt a Főtér cikkében megjegyzi: ugyan akár két évet is kaphat tettéért a férfi, azonban valószínűleg pénzbírságnál nem kap nagyobb büntetést. Ismeretes, az RMDSZ magyarellenesség miatt tett feljelentést a táblák kapcsán.

(Kiemelt képünkön egy lefújt közlekedési tábla látható, a Főtér oldaláról.)

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 07. 07:28
Többször javasoltam már a Mandiner szerkesztőknek, hogy ha kiikszelek valakit, akkor legyen egy opció, hogy a rá adott reagálásokat sem akarom látni. Ugyanis a provokátoroknak pont az a célja, hogy széthekkeljék a kommentfolyamot. Egy sor a selectben.
Akitlosz
2020. január 06. 22:11
"a mindössze 30 éves elkövető" Szinte még gyerek. Bár miniszterelnök már nyugodtan lehetne ennyi idősen.
Szívemből magyar
2020. január 06. 20:17
Elkapták hogy kitüntessék.
flesh ripper
2020. január 06. 15:59
Nemzeti hősként fogják ünnepelni az oláhok. Ha az oláh szarik egyet nagy nyilvánosság előtt egy erdélyi magyar város főterén, majd produktumát, teljes nemzeti enthuziazmussal szétkeni a történelmi falakon, az biztos lehet benne, hogy az oláhok nemzeti pantheonjába kerül, ugyanúgy ahogyan az Úz-völgyi sírgyalázók. A hazafiasságot az oláhok, a szétkent szaruk négyzetméterében mérik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!