Magyar Levente: Tragédiával ér fel, hogy az EU nem indítja meg az albán és macedón csatlakozási tárgyalásokat

2019. október 15. 14:56

Döntésével az unió végleg elvesztette hitelességét a két ország szemében – jelentette ki az államtitkár.

2019. október 15. 14:56

Tragédiával ér fel, hogy az Európai Unió úgy döntött, nem indítja meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, az unió késlekedése ugyanis a régió békéjét és stabilitását veszélyezteti – jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Luxembourgban kedden.

Az államtitkár az uniós tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó tanácsülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, döntésével az unió végleg elvesztette, „porig rombolta” hitelességét a két ország szemében.

A kormányzat és a következő Európai Bizottság bővítésért felelős magyar biztosa segítségével Magyarország mindent elkövet annak érdekében, hogy visszafordítsa az akár tragédiához vezető folyamatot a Nyugat-Balkánon – emelte ki.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. október 15. 18:08
Szavahihetetlen neolíberális soros banda. Hazudnak mindenkinek és lejáratják az egész EU-t.
Pala28
2019. október 15. 16:10
Miért van egy olyan lrzésem, hogy ennek statisztikai jelentősége lenne a regnáló magyar kormánynak. Bevennének két gyengét, oda koncentrálódna az erő addig meg a kormány tudná verni a mellét, hogy nem mi kullogunk hátul, hanem a balkán. Vagy mi más oka lehetne? Nem hinném, hogy felebaráti szeretet, hiszen a balkánnal sosem ápolt igazán közeli viszonyt egyik regnáló magyar kormány sem.
Akitlosz
2019. október 15. 15:31
"Magyar Levente: Tragédiával ér fel, hogy az EU nem indítja meg az albán és macedón csatlakozási tárgyalásokat" Szörnyű tényleg! Lobogókat félárbócra, kongjanak a harangok, ruhákat megtépni, évente nemzeti gyásznapot egy hétig, adománygyűjtést a hozzátartozók javára!
Óbor Dezső
2019. október 15. 15:03
Remélem nem tudják megakadályozi a hazaáruló magyarnak mondott, de nem Magyar képviselők, a Magyarok jelőltjét!....(immár másodszorra)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!