Tovább tombol a hungarofóbia Ludovic Orbannál

2019. március 06. 08:22

Nem kormányozna együtt az RMDSZ-el a jelenleg legnépszerűbb romániai ellenzéki párt vezetője.

2019. március 06. 08:22

Az apai ágon magyar származású Orban következetesen viszi tovább a magyarellenességét, a Nemzeti Liberális Párt elnökének most éppen az nem tetszik, hogy a piros-fehér-zöld zásszló nem csupán Magyarország állami jelképe, hanem az egész magyar nemzeté, és ezért sem kormányozna együtt az RMDSZ-szel – tudósított a román belpolitika egyik váratlan fordulatáról a Főtér.

Mint ahogy a magyar nyelvű portál azt közli, a legnagyobb támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt elnökével egy ellenzéki portálon megjelent interjúban azt mondta: azt szeretné, ha nem kellene semmilyen megállapodást kötnie az RMDSZ-szel. Többször tárgyalt már ugyanis a szövetség politikusaival, és azt tapasztalta, hogy egy dolgot mondanak neki, de aztán a parlamenti szavazás során máshogy lépnek.

Elmondása szerint végletekig taszítja, az az RMDSZ kongresszusi döntése amely szerinte felháborodást keltett a románk körében, mivel szerinte a magyarok nem választhatják nemzeti jelképül a magyar zászlót. Ahogy a portál megállapítja: valószínűleg a magyarellenességgel akarja learatni a legtöbb babért az idei választásokon.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2019. március 06. 17:29
Ezekkel az Orbánokkal baj van, baj van Pláne, hogyha a fejükön vaj van, vaj van ....
Szívemből magyar
2019. március 06. 16:40
Ez persze nyugaton senkit se zavar..
toef36
2019. március 06. 12:21
Alighanem ez egy félkótás "magyar"...
betonrúzs
2019. március 06. 11:00
A fő vita az európai értékekről – jogállam, sajtószabadság, oktatási- és kutatási szabadságról és a korrupcióról folyik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!