Szlovákia külügyminisztere lemond, ha hazája nem csatlakozik az ENSZ migrációs megállapodásához

2018. november 27. 11:10

„Ha országom a történelem rossz oldalára áll, akkor nem képviselhetem többé ezt az országot külügyminiszterként" – mondta Miroslav Lajcák.

2018. november 27. 11:10

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter egy keddi berlini rendezvényen kilátásba helyezte lemondását arra az esetre, ha hazája nem csatlakozik az ENSZ globális migrációs megállapodásához.

A miniszter a Körber alapítvány Berlini külpolitikai fórum című rendezvényén egy pódiumbeszélgetésen kiemelte, hogy a világszervezet tervezett megállapodása „csak egy politikai nyilatkozat", amely felsorakoztatja a migráció kezelésének lehetőségeit és nem kötelezi a csatlakozó országokat lépések megtételére, azonban az „idegenellenesek" egészen másnak láttatják.

Hozzátette: kérdés, hogy a megállapodás ügyében Szlovákia „a történelem melyik oldalára áll".

„Ha országom a történelem rossz oldalára áll, akkor nem képviselhetem többé ezt az országot külügyminiszterként" – mondta Miroslav Lajcák.

(MTI)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiiisteleeeki
2018. november 27. 15:57
ha "csak egy politikai nyilatkozat" akkor miért hajlandó akár lemondani is miatta? talán mert a "csak egy politikai nyilatkozat" megírására és lajcak elvtárs árulására ugyanaz a bankszámla szolgált fedezetként?
Edvind Johnsson3.0
2018. november 27. 13:49
Te Lajcák! Már nem kell megfelelnetek az ENSZ-nek, cirka 30 évvel ezelőtt elismerték az államocskátokat.
Minnie
2018. november 27. 13:37
megvett ember
hartnesz
2018. november 27. 13:36
Hát akkor lemond...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!