Megakadályozná Victor Ponta, hogy Románia legyen az új Magyarország

2018. május 30. 20:47

Új baloldali pártot indított a szociáldemokratáktól kizárt exminiszterelnök, mivel szerinte régi pártja Orbántól merített politikájával letereli a helyes útról Romániát.

2018. május 30. 20:47

PRO Romania néven új politikai pártot alapított Victor Ponta, Románia volt szociáldemokrata miniszterelnöke, akivel az Euronews közölt interjút szerdán.

A pártjából kizárt 45 éves politikus elmondta, új alakulata modern, európai, középbalos szociáldemokrata szervezet lesz. Elmondta, szerinte volt pártja, a PSD „olyan ideológia és politika felé mozdult el, amely nagyon közel áll az Orbán Viktor által képviseltekhez”. Hozzátette, abban reménykedik, hogy a kormányzó PSD ellenében sikerül majd visszaterelnie az országot az európai útra.

Szerinte a PSD „olyan szélsőségek felé csúszott, olyan politikát folytat” amely már Magyarországon és Lengyelországon is megfigyelhető, ezzel szemben pedig ő pártja az Európa-barát jövőért fog harcolni. Kifejtette: a jövőben csak akkor lenne kész együttműködni volt pártjával, ha az újra „modern, progresszív, európai útra térne”. „Vannak olyanok, akik inkább a múlt felé haladnának populista, valóságot nélkülöző, nem haladó, és nem demokratikus politikájukkal”, ugyanakkor hamarosan ezzel a PSD rossz útra fogja terelni Romániát – vélte Ponta.

„Populista politika” alatt a Magyarországról és a Lengyelországról jövő üzeneteket értette, melyek szerinte abban állnak, hogy Brüsszelből rossz dolgok jönnek Romániába a multik és a külföldiek képében".

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. május 31. 15:10
Friss hír! A román AB leváltotta Kövesit a DNA éléről. DE mivel Johannisnak alá kell írnia - s jellemzően nincs terminusa! - nem lehet tudni, hogy meddig húzza-halasztja!
amarna
2018. május 31. 12:18
EJNYE-EJNYE....te "nemidén" sült le---"rafinált"--- hüjjjjjjegyerek !!!!!!!!
A teremburáját
2018. május 31. 09:35
Ne akarja senki sem megérteni a román politikát! Ők maguk sem értik akik csinálják! Mindenkori jellemzői, hogy hamis (más amit mond és más amit akar), hogy csak a jelenre koncentrál, hogy a cél szentesíti az eszközt. - jelenlegi parlamenti pártjaik: PSD, ALDE (kormánypártok), PNL, PMP, USR (?) ellenzék + RMDSZ; - a PRO Rom. tagjai főleg a PSD-ből lelépő képviselők; - az elnök a bakkszász Johannis libsi; - a fiatal, européner ügyészekből alapitott DNA (korupcióellenes ügyészség) Johaniss, az általa kinevezett SRI főnök s a PNL vezérlése alatt tevékenykedik, alájuk rendelve a bíróságok is; politikai megrendeléseket hajtanak végre a kormánypárti politikusok és a magyar tisztségviselők ellen; - a DNA főnöke a férje utáni nevet megtartva - válás után is - Kövesi néven szítja egyrészt a magyarellenességet, másrészt mint Johannis a nagy kisebbséggel szembeni empatiát jelképezi külföldön; - az ellenzék fegyvere ott is a megfoghatatlan korrupciós, populizmus vád, miközben kormányon semmiben sem különböznek azoktól akiket vádolnak; - a liberálisok (PNL) az egykori PUNR-vel és a Nagy Románia Párttal vetekednek sovinizmusban, elnöküknek (Ludovic Orban) magyar az apja! Konklúzió: kutyából nem lesz szalonna! Egyénenként a legtöbb románnal egyezségre lehet jutni, sőt jóban is lenni, de falkában egyet ugatnak!
22-es csapdája
2018. május 31. 07:39
Mekkora a különbség Viktor és Victor között...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!