Sértő kijelentése miatt leváltották az Európai Parlament lengyel alelnökét

2018. február 07. 12:58

Sértő kijelentése miatt felmentették tisztségéből az Európai Parlament lengyel alelnökét, Ryszard Czarneckit a szerdai, strasbourgi ülésen.

2018. február 07. 12:58

Leváltották alelnöki tisztségéből Ryszard Czarneckit szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén, miután a lengyel kormánypárti politikus januárban a náci kollaboránsokhoz hasonlította egyik képviselőtársát, a lengyel ellenzéki Roza Thunt.

Az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciája a múlt héten kimondta, hogy a képviselő „súlyos kötelességszegést követett el”, s ezért szavazásra bocsátották a kérdést. Az Elnökök Értekezlete által benyújtott javaslatot 447 igen szavazattal 196 ellenében fogadták el. A Parlamentnek most új alelnököt kell választania.

Czarnecki EP képviselő marad, de mivel nem lesz alelnök, nem lesz tagja az elnökségnek, nem képviselheti az elnök helyett az EP-t és nem vezethet üléseket. Az Elnökök Értekezletének javaslata nem Lengyelország vagy az ECR képviselőcsoportja ellen irányul, a frakciót felkérik, hogy állítson új jelöltet az alelnöki posztra.

(MTI, EP Sajtóközlemény) 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2018. február 07. 19:54
Az európai polgárok adójából urizálnak. Pedig csak az a feladatuk, hogy az usa-nak ne kelljen 28 transatlanty gyarmatával egyenként tárgyalni.
fogas paduc
2018. február 07. 16:25
" Gondolj Verhofstadtra vagy arra a másik pedifil buzira, hirtelen nem jut eszembe a neve." - Cohn Bendit.
matykox
2018. február 07. 15:56
Működésben az INTERNÁCIZMUS! Ennyi.
Zanzi bár
2018. február 07. 14:43
Cohn-Bendit-re gondolsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!