Lemond az SPD-elnökségről Martin Schulz

2018. február 07. 19:12

Az SPD-vezér a külügyminiszteri tisztséget kaphatja meg, ezzel pedig Andrea Nahles nyeri meg a pártelnöki feladatokat.

2018. február 07. 19:12

Megerősítette azokat a sajtóértesüléseket Martin Schulz, melyek a német szociáldemokrata pártelnök lemondásáról szóltak – írja a Politico.

A tényleges lemondás március 2-án történhet meg, mégpedig akkor, ha az SPD  463 ezer párttagjának többsége is megszavazza a CDU-val és a CSU-val szerdán létrehozott koalíciós tervezetet. Ezután Schulz helyére a 47 éves Andrea Nahles léphet, aki az első női pártelnök lehet a szociáldemokraták 155 éves fennállása folyamán.

Pártelnöki szerepéről való lemondásával Schulz pedig Sigmar Gabriel – szintén SPD-s – külügyminisztert válthatja a következő nagykoalícióban. 

Annak érdekében, hogy a párttagság is beálljon a nagykoalíció mögé, Schulz és Nahles a következő hetekben együtt fogják járni Németországot, hogy a tervezet elfogadása mellett kampányoljanak.

(Borítókép: MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2018. február 08. 07:23
Ez minden elemében borzasztó: - Schulz emberi és szellemi kvalitásait nagyon nem kell részletezni, külügyminisztersége Magyarország számára borítékolható irányvonalat jelent majd (hacsak nem raknak rá pórázt, ami nehéz lesz); - Nahles nagyjából Schulz nőben; - ez a Groko-vergődés meg egyre inkább a második Gyurcsány-kormány rendkívül kínos emlékeit idézi.
balbako_
2018. február 08. 06:48
Majd kiírják a minisztérium kapuja fölé, hogy " a tudás hatalom!"
qwrtzq
2018. február 08. 05:34
na most képzeljük már el azt az éktelen sivítást, amit a baloldal rendezne le, ha a fidesz valakit 8 általánossal helyezne bármilyen pozícióba
Mich
2018. február 07. 21:31
Lelép, ha (fő)miniszterré nevezik ki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!