A foci vb idejére hagyják el a várost – üzeni a kalinyingrádi polgármester

2017. október 18. 16:14

Alexander Jarosuk arra is megkérte a helyi lakosokat, hogy ne verekedjenek a fociszurkolókkal.

2017. október 18. 16:14

2018-ban Oroszország ad otthont a labdarúgó-világbajnokságnak, a hatalmas föderációban pedig számos helyszínen folynak majd a mérkőzések –egyebek között Oroszország baltikumi exklávéjának fővárosában, Kalinyingrádban (Königsbergben) is.

A Moscow Times megírta, a város polgármestere szokatlan módszerrel készül a világbajnokság idejére: megkéri a lakókat, a Kalinyingrádba érkező szurkolók miatt hagyják el a várost és pihenjenek inkább vidéken.

És mégis miért van erre szükség? Alexander Jarosuk egy helyi rádióadónak adott interjúban kifejtette, a városban folyó négy mérkőzés közül legalább egy egy európai topcsapattal lesz – így 70-100 ezer turistára lehet számítani ennek idejére. „Természetesen nem megy mindenki a stadionba, szóval a lakók takarítsák ki a kertjeiket. Még jobb, ha elhagyják a várost, és inkább vidéken pihennek” – mondta a polgármester.

Jarosuk arra is felszólította a helyi lakosokat, legyenek kedvesek a külföldiekkel, kerüljék a verekedéseket a szurkolókkal, és ami még fontosabb – ők maguk se üssenek meg senkit.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. október 18. 22:35
Eléggé látványos hely lehet!
Haka Pc
2017. október 18. 19:27
Oroszok. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!