Beata Szydło: Szembe kell nézni a terrorral és a gonosz ideológiákkal

2017. augusztus 18. 12:36

A gyász ellenére „nem engedhetjük meg, hogy a félelem megbénítsa cselekvésünket” – írta Beata Szydło lengyel miniszterelnök a katalán terrortámadások kapcsán spanyol kollégájának küldött részvéttáviratában.

2017. augusztus 18. 12:36

Beata Szydło lengyel kormányfő a Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek táviratban nyilvánított részvétet a katalóniai terrortámadások áldozatainak. A csütörtökön Barcelonában és Cambrilsben elkövetett merényleteket a leghatározottabban elítélve a lengyel miniszterelnök így fogalmazott: „Bár a könnyek és a szenvedés ideje jött el, nem engedhetjük meg, hogy a félelem megbénítsa cselekvésünket”. 

„Európának együtt kell szembenéznie a fenyegetésekkel, határozott nemet mondva a terroristáknak, akik erőszakkal és kegyetlenséggel a gonosz ideológiáját próbálják ránk kényszeríteni” – áll a táviratban, mely Lengyelország szolidaritásáról és a terrorizmus elleni harcban való részvételéről biztosítja a spanyol kormányfőt.

Nyilatkozatot adott ki pénteken a külügyi tárca is, amely szerint Lengyelország készen áll arra, hogy részt vállaljon olyan nemzetközi lépésekben, melyek megvédik „az élet, a méltóság és a jövő civilizációját”. A tárca közölte: egyelőre nem tud róla, hogy a merényleteknek lengyel áldozatai is lennének. 

Michal Dworczyk nemzetvédelmi miniszterhelyettes a lengyel televízióban pénteken megerősítette: Varsó nem egyezik bele a kötelező menekültkvótákba. Szerinte változtatni kell az európai biztonságpolitikán, a megelőzésre, a külső határok védelmére, valamint az Európába már megérkezett menekültek biztonsági ellenőrzésére kell fektetni a hangsúlyt.

E vonatkozásban kifogásolta „a rosszul felfogott, az Európai Uniót jelenleg nyomasztó politikai korrektséget”. „Nem szabad elfogadni a társadalommal nem integrálódó enklávékat. Nem egyezünk bele a biztonság, személyazonosság szempontjából ellenőrizhetetlen személyek átirányításába” – hangsúlyozta Dworczyk.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. augusztus 18. 20:43
"Beata Szydło: Szembe kell nézni a terrorral és a gonosz ideológiákkal" A hatalom (politikai, egyházi, pénzügyi) képviselői a terror és a gonosz ideológiák fő képviselői. Mert a hatalmon levők uralni akarják az emberek gondolatait, lelkét, pénztárcáját. Vagyis a hatalom mások alávetettségében érdekelt, nem az emberhez méltó életben.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 18. 14:57
ÜDV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
választópolgár
2017. augusztus 18. 13:43
Nem tudom ezek után minek kéne még történnie, hogy sikerrel érvelhessen bárki is a "kvóták", "szétosztás" és a korlátlan ellenőrizetlen bevándoroltatás folytatása mellett. Mondjuk merkel még továbbra is nyomja.
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 18. 13:21
Nem elég szembe nézni a terrorral és a gonosz ideológiákkal, az ma már kevés. Szembe kell szállni minden eszközzel, még akkor is, ha ez az elején egykét embernek fájni is fog. Egy magasztosabb cél érdekében félre kell tenni a finnyáskodást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!