Donald Trump: Nemkívánatosak a transzneműek a hadseregben

2017. július 26. 18:40

Donald Trump amerikai elnök szerda esti rövid állásfoglalásában kelt ki a transzneműek katonai szolgálata ellen.

2017. július 26. 18:40

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az amerikai hadseregben ezentúl sehol, semmilyen poszton és rangban nem szolgálhatnak transzneműek. Az elnök az amerikai hadsereg vezetőivel folytatott konzultációra hivatkozva jelentette be döntését, amelyet szerinte a Pentagon támogatásáról biztosított. 

Értesülések szerint ugyanakkor  a védelmi minisztériumot meglepte és váratlanul érte a bejelentés. Jeff Davis, a Pentagon szóvivője  ugyanakkor később úgy fogalmazott, hogy a minsiztréium   közeljövőben áttekinti és újrafogalmazza a hadsereg működését szabályozó irányelveket: „Szorosan együttműködünk a Fehér Házzal a főparancsnok által a hadseregben szolgáló transzneműeket érintő új irányelvek kidolgozásában.

Donald Trump lépése teljes szembefordulás az Obama-kormányzat tavaly foganatosított politikájával. Tavaly júniusban Ashton Carter, akkori védelmi miniszter – a Rand Corporation közpolitikai kutatóintézet adataira hivatkozva, miszerint már mintegy négyezer transznemű szolgál a hadsereg soraiban – engedélyezte a transzneműek szolgálatát. James Mattis, a Trump-adminisztráció védelmi minisztere azonban már a múlt hónapban jelezte, hogy változás várható ez ügyben. 

Elemzők, köztük a Politico című lap elemzője is, arra hívják fel a figyelmet, hogy az amerikai elnöknek nem ez az első olyan lépése, amelyet ellenzői a transzneműek lehetőségeinek szűkítéseként értékelnek. Februárban például visszavonta elődje, Barack Obama elnöki rendeletét, amellyel lehetővé tette, hogy általános és középiskolások az oktatási intézményekben ne a biológiai, hanem a választott nemük szerinti mosdókat látogathassák.

(MTI)

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2017. július 27. 10:08
"ne a biológiai, hanem a választott nemük" Ezt a zagyvaságot még csak értelmezni sem tudom.
haaszkristof
2017. július 27. 08:43
Így elnézve a kommenteket a többséget kurvára nem érdekli, hogy a döntésnek van e bármilyen alátámasztottsága, logikája vagy valós haszna. :D Lehet hogy jogos döntés ? Lehet! Érdekli a csürhét akik egyszerűen a transzi bagázst szereti fikázni ? Nem, leszarja! A vicces, az hogy miközben a melegeket betegnek és vagy erkölcstelennek titulálják, aközben a haza szolgálatának elsődleges közegéből is kiutálják őket. Vannak akik nem elég jók, hogy öljenek és megdögöljenek a csatatéren sárban feküdve és vérbe fagyva a hazájuk nevében, úgy néz ki ...
august
2017. július 27. 08:33
Donald Trump: Nemkívánatosak a transzneműek a hadseregben. --------------- Pedig nyerő taktika is lehetne, amikor a gaz marcona szakállas ellenség meglát egy - egy ilyen kisminkelt genderharcost, halálra röhögi magát, és már meg is nyerték a csatát. :)) --- Érdekes lenne mondjuk egy atomtengeralattjárón szolgálatot teljesítő több hónapra összezárt személyzet esetén, vagy egy repülőgép-anyahajón 6000 emberrel a fedélzetén genderjogi ügyekkel foglalkozni. Már ott gondok jelentkeztek, hogy nők is szolgálatot teljesíthetnek.
tevevanegypupu
2017. július 27. 07:23
Miért, nincs igaza? Mindenki megbolondult? Lassan ez is kötelezővé váik, hogy mindenkinek transzneműnek kell lennie ahhoz, hogy a "demokrácia" teljes legyen??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!