Merkel és Hollande szerint Aszad a hibás a légitámadásért

2017. április 07. 10:57

A német kancellár és a francia elnök szerint „egyedül Aszad elnök felelős” azért, hogy a keddi vegyi fegyverrel elkövetett „mészárlás” után egy amerikai légicsapás lerombolta Aszad egyik katonai bázisát.

2017. április 07. 10:57

Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő szerint kizárólag Bassár el-Aszad szíriai elnököt terheli a felelősség az országában egy, az Aszad-rezsimhez tartozó légi támaszpont ellen végrehajtott pénteki amerikai légitámadásért.  A német kancellár és a francia elnök közös közleménye szerint „egyedül Aszad elnök felelős” azért, hogy a Szíria északnyugati részén fekvő Hán Sejkúnban kedden vegyi fegyverrel elkövetett „mészárlás” után egy amerikai légicsapás lerombolt egy szíriai katonai célpontot.

A vegyi fegyverek alkalmazása és a szíriai lakosság ellen elkövetett bűnök szankciókat követelnek Bassár el-Aszaddal szemben, ahogyan Franciaország és Németország már a 2013 nyarán a Damaszkusz közelében fekvő Gútában végrehajtott vegyiegyver-támadás után is követelte – emelte ki Angela Merkel és Francois Hollande.

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2017. április 07. 19:17
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KÍNA KIÁLL ASZAD MELLETT Kína is kiáll Szíria legitim kormánya mellett 2017. április 07. 17:16 Hunhír.info A kínai külügyminisztérium egy pénteki sajtótájékoztatón közölte; elismerik és tisztelik Bassár el-Aszad kormányát, és elutasítják annak lehetőségét, hogy a szíriai nép helyett más döntsön az ország sorsáról. A külügyminisztérium pénteken kiadta állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogy az amerikai hadsereg tegnap éjjel rakétatámadást intézett egy szíriai katonai létesítmény ellen, nagy mértékben hátráltatva ezzel a terrorellenes harcot. Hua Chunying külügyi szóvivő azt mondta, Kína tiszteletben tartja Bassár el-Aszad politikai rendszerét, és az ország lakossága maga kell döntsön annak sorsáról. „Tiszteletben tartjuk a szíriai nép döntését. Úgy gondoljuk, a szíriai nép maga kell döntsön saját sorsáról.” – mondta. Az amerikai hadsereg csütörtökön Szíria egy eddig még épségben maradt katonai létesítményét rombolta le. Az USA hosszú évek óta különböző módokon támogatja az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokat, melyeket a nyugati sajtóban „mérsékelt lázadóknak” neveznek. Szíria legitim kormányától azonban az amerikai hadsereg semmilyen engedélyt nem kapott arra, hogy az ország területén működjön, tevékenységük emiatt egy szuverén ország elleni agressziónak minősül. hídfő.ru
Droite
2017. április 07. 12:57
Akkor ezutan ha hetente lesznek vegyi tamadasok akkor elhetek a gyanuperrel hogy a lazadok hasznaljak.
Morgen
2017. április 07. 12:26
Szemforgatók! Keresik a legitimációt ahhoz, hogy bármelyik államot bedönthessék!
moloy
2017. április 07. 12:25
Lehet, hogy az USA hírszerzése rájött, hogy Szaddam a vegyi fegyvereit Szíriában tárolta anno, s ezért nem találták meg Irakban? Akkor az angolok, most Merkel és Hollande a partnerek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!