Egységbe forrtak a román nacionalisták

2017. április 03. 08:50

Jövő héten bejegyzik a három román szélsőjobboldali párt által létrehozott pártszövetséget, ami Nemzeti Identitás Európában Tömb néven aratna sikereket helyi, parlamenti és EP-választásokon.

2017. április 03. 08:50

Mint arról az Agerpres román nemzeti hírügynökség beszámolt: jövő héten bejegyzik az Egységes Románia Párt (PRU), a Nagy-Románia Párt (PRM) és az Új Jobboldal Párt (PND) által létrehozott pártszövetséget, Nemzeti Identitás Európában Tömb (Blocul Identității Naționale în Europa - BINE) néven, jelentette be vasárnap Bogdan Diaconu, a PRU alapító elnöke, aki így fogalmazott:

Miután 27 évig felaprózódtak az erők a román politikai paletta nacionalista oldalán, íme, hogy ma, három reprezentatív nacionalista párt összefogott Románia érdekében.

Diaconu elmondta: a PRU, PRM és PND vezetői március 25-én döntöttek a szövetség létrehozásáról. A BINE-nek három társelnöke lesz: Bogdan Diaconu, Adrian Popescu és Tudor Ionescu, az állandó bizottságot a három párt 5-5 képviselője alkotja.

A BINE célja, hogy részt vegyen a helyi, a parlamenti és az európai parlamenti választásokon.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panyigai péter
2017. április 04. 00:02
Az ököljogot tűzi zászlajára a latorállam.
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. április 03. 13:30
Romániában melyik párt nem nacionalista ?
krakken96
2017. április 03. 12:18
ceausescu udvari költője nem 20%ot ért el 2000ben?anno azt mondta"a magyarokkal sosem leszünk barátok,nem felejtjük a kiontott román vért" az más kérdés,hogy a győztes meg 10 évvel korrában bányászokkal verette szét a magyarok és egyetemisták tüntetéseit:))
kisskalmi
2017. április 03. 09:05
Nem hallom az ájvékolást Ojrópából, meg Ámerikából. Hogy is van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!