Egymásnak estek az osztrák elnökjelöltek az utolsó TV-s vitában

2016. december 02. 11:24

Vasárnap tartják a megismételt elnökválasztást Ausztriában. A voksolás előtti utolsó TV-s vitában egymásnak estek a jelöltek. Norbert Hofer kommunista kémnek nevezte Alexander van der Bellent, míg a zöldek által támogatott politikus azzal kampányolt, hogy ellenfele kilépne az EU-ból.

2016. december 02. 11:24

„Úgy vélem, hogy az Egyesült Államok pozitív irányba halad majd. Most Donald Trump lesz az elnök, később más, akár egy nő, de az előttünk álló évtizedekben pozitív kapcsolataink lesznek. Az én nagyapám amerikai volt” – mondta Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt jelöltje az osztrák elnökválasztás előtti utolsó televíziós vitában. 

A függetlenként induló, de a zöldek által támogatott Alexander van der Bellen ugyanakkor többször kritizálta Trumpot, erősebb EU-ban hisz, és azzal kampányol, hogy ellenfele kilépne az Unióból.

A közvélemény-kutatások alapján kiélezett választás várható, fej-fej mellett halad a két jelölt.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2016. december 03. 17:55
Mekkora pofon lenne Szarosgyurkáéknak, ha Hofer nyerné a választást.
tango47
2016. december 02. 22:23
Gyakorlati jelentősége nincs a választásnak, de pszichés hatása annál több. A zöld vénember már kijelentette, hogy ha Hofer pártja nyerné a parlamenti választásokat, ő akkor sem kérné fel miniszterelnöknek annak vezetőjét (persze a demokrácia nevében). Most már el fog dőlni, mert még egy umbulda, vagy halasztás végleg nevetségessé tenné Ausztriát.
Strassnoff Ignác
2016. december 02. 21:52
Gondoltam, mint az osztrák viszonyokat valamelyest ismerő egyed beleszólok a vitába, de elnézve annak színvonalát letettem róla. Jó szórakozást!:))))
Mitadisten
2016. december 02. 21:32
Érdekes,mindig fej-fej mellett haladnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!