Steinmeier lehet a következő német államfő

2016. november 14. 10:37

Várhatóan Frank-Walter Steinmeier lesz a következő német államfő, ugyanis az SPD után már a legnagyobb német kormánypárt, a CDU is a jelenlegi külügyminiszter jelölését támogatja. Minden bizonnyal a bajor CSU is támogatni fogja Steinmeiert.

2016. november 14. 10:37

A legnagyobb német kormánypárt, a kereszténydemokrata CDU is támogatja Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusának jelölését az államfői posztra – jelentették hétfőn nemzetközi hírügynökségek.

A Reuters, az AFP és a dpa egybehangzó jelentése szerint a CDU elnökségének telefonkonferenciáján megállapodtak abban, hogy elfogadják az SPD javaslatát a Joachim Gauck távozásával megüresedő szövetségi elnöki tisztség betöltésére, így Steinmeiert támogatják majd az államfőválasztásra hivatott szövetségi közgyűlés (Bundesversammlung) február 12-ére tervezett ülésén.

Az SPD és a CDU után várhatóan a kormánykoalíció harmadik pártja, a bajor CSU is támogatja majd Frank-Walter Steinmeiert.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2016. november 15. 00:27
Ha azt mondjuk, hogy nem létezik már jobboldal és baloldal, akkor többnyire a német szocdem pártra gondolunk. Nem lesz annak jó vége, ha egy párt ennyire feladja az identitását a hatalmon maradás érdekében, mint ahogy az SPD teszi.
Silcon
2016. november 14. 21:07
Az CDU/CSU - SPD alku elkerülhetetlen. Egy sima népszavazás Erdogant hozná ki győztesnek.
1120
2016. november 14. 19:34
Na bumm...egy szocdemmel kevesebb a nagypolitikában. Az államfői pozíció ugyanis egy köztársaságban sem olyan gyenge, mint éppen Németországban.
Csigorin
2016. november 14. 15:09
Legalabb mint volt kulugyer, annyi esze lesz, hogy nem nyilatkozgat baromsagokat mas orszag valasztasarol elore mint Gauck. Mas dolga meg allamfokent ugysincs, a nemet KE kb olyan sulyu mint a magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!